Egyéb kategória

„Ujjbegy-akció” teljesítve! – ez A Dal képviseli hazánkat a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Nagy reményekkel ültem le megnézni A Dal 2017 döntőjét. Izgulni nem volt okom, a kedvenceim már kiestek, és ha ez éppen az aktuális tehetségkutató lenne, azt is leírnám, hogy nekem teljesen mindegy, hogy ki nyer. Szerintem viszont senkit sem hagy teljesen hidegen, hogy ki áll majd a világ elé a dalával, magyar színekben. Engem sem, sőt! Szóval, reménykedtem...

vous - 2017.02.18.
„Ujjbegy-akció” teljesítve! – ez A Dal képviseli hazánkat a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Jöjjenek először a tények!

A közmédia A Dalt, a dalválasztó show-t már hatodszor rendezi meg. Az elmúlt években a Compact Disco, ByeAlex, Kállay-Saunders András, Csemer Boggie és Freddie győzött. 2017. február 18-án pedig kiderült, hogy ki az az előadó, akivel a lista bővült, de erről egy kicsit lentebb.

A Dal 2017 nyertese utazik ki a  62. Eurovíziós Dalfesztiválra, amit május 9. és 13. között rendeznek Kijevben. A magyar versenyző a május 11-i második elődöntőben lép majd színpadra.

A Dal 2017 döntőjében többségben voltak a magyar nyelvű dalok, sőt Zséda szerint az idei döntő volt a legerősebb A Dal történetében!

A Dal 2017 döntőjének fellépői:

  • Kállay Saunders Band – Seventeen
  • Kanizsa Gina – Fall Like Rain
  • Leander Kills – Élet
  • Pápai Joci – Origó
  • Radics Gigi – See It Through
  • Soulwave – Kalandor
  • Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú idők
  • Zävodi + Berkes Olivér – Háttérzaj

Ez történt a döntőben:

Tatár Csilla visszatért, felépült, azonban ha nem tudtam volna, hogy milyen műsort néznek – annak is a döntőjét –, azt gondoltam volna, hogy Csilla az unokatestvére gimis ballagására öltözött fel. Bár csinoska volt, a döntő hangulatához nekem hiányzott A RUHA!

Objektum doboz

Még mindig Tatár Csilla: nagyon bántotta a fülem, amikor Radics Gigi (3 perc alatt rekordszámú libabőrt okozós) produkciója után megjegyezte, hogy csak azért ölelte meg Gigit dala után, mivel előtte azt Tóth Gabival is megtette. 

Na, mindegy!

Radics Giginek egyébként a Grammy-rekorddal (is) büszkélkedő Quincy Jones Facebook-oldalán üzent: büszke rá, és nagyon szurkolt neki! 

Forrás:
https://www.facebook.com/QuincyJones/

A top 4-es mezőny

Miután a 8 döntős előadta a produkcióját, első körben a zsűri pontozott, 4, 6, 8 ,10 pontokat osztottak ki, így kialakult a top 4-es mezőny:

  1. Pápai Joci – Origó (34 pont)
  2. Zävodi + Berkes Olivér – Háttérzaj (30 pont)
  3. Radics Gigi – See It Through (14 pont)
  4. Kanizsa Gina – Fall Like Rain (14 pont)
Objektum doboz

Érdekes, hogy a sokadjára szereplő Kállay Saunders Band ezúttal a döntőbe már nem jutott be. Zárójel bezárva.

Hogy Harsányi Levente egyetlen poénos mondatának részletét indézzem: ezután elindult az „ujjbegyakció”, vagyis a nézők szavazhattak a négy döntős dalra. Míg ez megtörtént, fellépett a 2016-os győztes, Freddie majd Caramel. A köztudottan már jó előre felvett produkciók után az est legkínosabb része volt, amikor a zsűri meredten bámult előre, és úgy tett, mintha Caramel és Freddie tényleg a színpadon állna. Ez nem von le a műsor értékéből, hiszen ezt, az egyébként élő műsoroknál így szokás, de azért mégis csak zavaró.

De alig volt idő ezzel foglalkozni, ugyanis már hirdették is a nyertest!

Aki pedig hazánkat képviseli a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben:

Pápai Joci – Origó

Objektum doboz

Nem hiába reménykedtem. Pápai Joci és Radics Gigi között nem tudtam volna dönteni! 

Ajánlott cikkek