Egyéb kategória

Átalakulásra fel! Tavaszváró fonás és egy meglepetésfrizura lépésről lépésre

A farsang egy kicsit az átalakulás időszaka is, és ha a hajatokkal szeretnétek valami újdonságot csinálni, akkor a legjobb választás egy fonás vagy egy izgalmas konty lehet. Persze tudom, mire gondoltok: az olyan macerás, nincs kézügyességem hozzá, sok időbe telik, és ehhez hasonlók. De mit szólnátok, ha mutatnék két szuper verziót, amit ti is elkészíthettek kis odafigyeléssel, méghozzá gyorsan?

vous - 2017.02.18.
Átalakulásra fel! Tavaszváró fonás és egy meglepetésfrizura lépésről lépésre

A legtöbben imádjuk a szép fonásokat, de még ha másoknak el is tudjuk készíteni, magunknak már kevésbé. Így általában csak vállat rántunk, és nem is kísérletezünk ezzel, holott a bonyolult verziók mellett akad azért egy-két egyszerűbb, mégis csodaszép frizura is. Hogy kiderítsem, milyen egy energiatakarékos fonás és konty, ellátogattam a Vanity Store fodrászatba. Itt profi segítséget kaptunk, Kővári Szilvia ugyanis megmutatta a csodaszép, ráadásul nagyon is tartós fonás és konty titkát.

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

„Második generációs fodrász vagyok, a nagypapám Budapest belvárosában volt borbélymester, így ő is a segítségemre volt a szakma megismerésében. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az évek alatt a Magyarországon forgalmazott professzionális termékek széles skálájával sikerült dolgoznom. A legbüszkébb mostanáig a Kérastase-nagyköveti címemre vagyok, egy országos verseny keretein belül sikerült elnyernem.”

Kövessétek a Vanity Store Budapest fodrászatot Facebookon és Instagramon is.

Amit mindkét frizura előtt tudnotok kell:

  • A hajat érdemes előkészíteni szárítással (igen, akkor is, ha száraz), kivéve, ha tényleg nagyon laza hatású kontyot szeretnétek.
  • Érdemes kihasználni a haj természetes növésének irányát, és afelé fésülni a tincseket. Ez megkönnyíti a fodrászkodást.
  • Nagy segítség, ha egy fonás vagy konty előtt kisebb copfokat készítetek, és ezekből indultok ki (erre lentebb még kitérek).

    Forrás:
    Kerepeczki Anna
karacsonyi-frizura-hosszu-hajbol5

Így készíthettek ti is álomszép hullámos frizurát

Amit rögtön az elején elárulnék, az az, hogyan lehet TÉNYLEG sokáig megőrizni a hullámokat. Én ugyanis pontosan tudom, milyen idegesítő, amikor este hétkor még a hajunkat tekerjük a hajsütő vas köré, három órával később pedig pont olyan egyenes lesz, mintha kivasaltuk volna. Szilvia módszerével viszont 4 (!) nap múlva is látszottak a hullámok a hajamban. Hogyan csinálta?

Ide kattintva megtaláljátok a választ.

Tavaszváró fonat lépésről lépésre

  • A szárítás után a hajatokat fésüljétek a növés irányába (ez az én esetemben balra volt), majd a fületek környékén csináljatok négy copfot. Hogy a fejtetőn ne különüljenek el a tincsek, érdemes kicsit átfutni a hajatokon fésűvel.
  • Ezek után a négy tincsből készítsetek négy fonást; hogy nagyobb legyen a hajterjedelem, a fonások széleit húzkodjátok meg egy kicsit.
  • Ha ez megvan, kössétek össze a fonatok végét (lehetőleg átlátszó szilikongumival, hogy ne legyen feltűnő), és kezdődhet is a konty.
  • A már kész tincseket egyesével tűzzétek fel a fejetekre, de hogy pontosan milyen irányba, az már a saját ízlésetekre van bízva. Ehhez használhattok hullámcsatot és babahajtűt is, a legbiztosabb pedig, ha a gumi környékén tűzitek fel – így sokkal stabilabb lesz a kontyotok.

    Forrás:
    Kerepeczki Anna

    Forrás:
    Kerepeczki Anna

    Forrás:
    Kerepeczki Anna

    Forrás:
    Kerepeczki Anna

#VOUS-tipp a fonáshoz:

Ugye milyen bosszantó, amikor a hajatok különböző hosszúságú, és a fonás közben mindenhol kiállnak a tincsek? Ha ezt el szeretnétek kerülni, kenjétek be a kezeteket fixálóval, és úgy fonjatok, ez megtartja a kósza hajszálakat.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Farsangi konty – akár buliba is!

Ha a hajatokat több szekcióba fogjátok, könnyebb boldogulni a tincsekkel. De ami fontos: ne felejtsétek el hajlakkal befújni a frizurátokat már az elején, úgy biztosan nem jönnek szét a tincsek. Ennél a kontynál ketté kell választani a hajat; az alsó részből készül egy tarkócopf, amit bármivel összefoghattok, de Szilvia leginkább a kontygumit javasolja.

Forrás:
Kerepeczki Anna
  • A felső részt egyelőre csak gumizzátok fel a fejetek tetejére, ezzel később foglalkozunk.
  • A copfotokban különítsetek el egy kisebb tincset, és csavarjátok meg. Ezután ebből a sodort tincsből válasszatok ki egy vékonyabbat, fogjátok meg, tartsátok szorosan, a haj többi részét pedig húzzátok fel a hajgumiig. Így egy lazább hajköteget kaptok.
  • A kihúzott vékonyabb tincset egyszerűen csak tekerjétek fel a többi köré, és rögzítsétek csattal, ahogyan csak szeretnétek. Ennek a frizurának pont az a lényege, hogy nincsenek szabályok.
  • Ha az alsó szekcióból mindent felcsatoltatok, jöhet a felső. Fésűvel tupírozzátok fel az egészet, majd ugyanúgy csináljatok belőle egy copfot a már elkészült konty fölé. Itt jöhet a már megismert „sodor és felhúz” technika a kisebb tincsekkel, amiket a csatokkal tűzzetek fel.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

#VOUS-tipp a kontyhoz:

A legjobb, ha az alsó copfhoz nem szimpla hajgumit, hanem kontygumit használtok, mivel ez sokkal szorosabban és sokkal hosszabb ideig megtartja a hajatokat.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Még több fonott frizuráért nézzétek meg sztárszerzőnk, Takács Nóra korábbi videóit!

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek