Egyéb kategória

Hogyan kerüljétek el a szemöldök-katasztrófákat? – kiderítettük

Azt hiszem, a szemöldök alakítása az, amit egyetlen nő sem úszhat meg anélkül, hogy ne futna bele néhány zsákutcába. Ha csak magamból indulok ki, elég, ha annyit mondok, hogy néhány régi fotómat visszanézve szerencsésnek érezhetem magam, hogy sikerült visszanövesztenem a szemöldököm.

vous - 2022.01.16.
Hogyan kerüljétek el a szemöldök-katasztrófákat? – kiderítettük

Először túl vastag és ormótlan volt a szemöldököm az arcomhoz, aztán túl vékonyra szedtem. Én már tudom, hogy egy teljes szemöldök-növesztéshez sokkal több türelem kell, mint a hajnövesztéshez, ugyanis míg az utóbbinak alig van látszatja, a szemöldökön látványos, hogy szabadon burjánzik – hol túl sűrűn, hol túl foghíjasan.

Az én szemöldöksztorimnak hepiend lett a vége, amikor egy hozzáértő kozmetikus keze alá kerültem. Azóta úgy érzem, a szemöldököm meg én jóban vagyunk.

Később találtam csak szembe magam a tetovált szemöldökök trendjével, amivel, bevallom őszintén, nem tudtam mit kezdeni. Van, akinek nagyon jól áll, de minden egyes jól kinéző tetovált szemöldökű nőre jut legalább kettő olyan, aki inkább rosszul járt vele. Ma már a szemöldöktetoválás technikája finomodott és eltolódott a természetesség felé, de – bevallom őszintén – ennek ellenére sem szívesen kezdeném újra az egész önmagamra találósdit szemöldök terén. A tetovált szemöldökről és a gyakran vétett hibákról beszélgettem Bényei Betti sminkessel és szempillastylisttal.

Először arra voltam kíváncsi, hogy a tetovált szemöldök jó választás-e

„Azt gondolom, hogy ma már egy igazán profi szemöldöktetoválás sokat segíthet a hétköznapokban a nőknek, és nem hátráltatja a sminkeseket sem a munkájukban. Szerintem igazán azoknak érdemes tetováltatni, akik minden reggel festik a szemöldöküket, új formára, ívre vágynak, valamint foltosan, lyukasan nő itt-ott, esetleg szabálytalan, nem egyforma a szemöldökük.

A tinikori kitépkedések utóhatásai felnőtt nőként sok mindenkinek nehezíti meg a hétköznapokat.

Persze, egy tetoválás mellett letenni a voksot azért elég komoly döntés, hiszen hosszú távra szól, nem úgy működik, mint a saját szemöldöknél, hogy ha nem tetszik, megnövesztjük.

Forrás:
Hámori Zsófia

Mi van, ha megbánjuk?

Betti szerint mindenképpen hallgassunk ilyen esetben a szemöldök-specialistára, mielőtt döntést hozunk.

„Egy valóban jó és az arcunkhoz illő szemöldöktetoválást nem lehet megbánni. A szálazott technika most a legfelkapottabb és egyben a legtermészetesebb hatást kölcsönző tetoválási eljárás, ha jól van elkészítve. Az elkészítési technika megválasztása közös döntésnek kell, hogy legyen a szakemberrel, figyelembe véve a vendég saját elképzeléseit a végeredményről.

A mai modern kozmetikai tetoválásokat bőrtípustól függően nagyjából 12–24 havonta érdemes frissíteni. Ha netán mégis megbánnánk, természetesen van arra mód, hogy ezt halványítsák, majd eltüntessék a bőrből.

A lézeres tetoválás-eltávolítás azonban nem gyors és nem fájdalommentes.

Ám ha csak kicsit nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, akkor lehet még változtatni a kinézeten, szóval nem úgy történik a tetoválás, hogy egy az egyben felkerül a minta, és úgy marad.

„Minden kozmetikai tetoválás után van korrekciós tetoválás. Ekkor javítja a szakember az egy-egy helyen jobban felszívódott pigmentet, sűrít, sötétít, ha szükséges. A formán is van lehetőség korrigálni, de csak minimálisan. A tetoválás előtt a jó szakember felrajzolja a vendég elképzelése alapján azt a formát, ami a vendég csontozatához, mimikájához illik, utána ezt együtt finomítják a vendég igényeinek megfelelően.”

image1

Bényei Betti

sminkes és szempillastylist

„A sminkelés már 12 éve aktív része az életemnek, a szempillahosszabbítás viszonylag még új, néhány éves szerelem. Legtöbbször fotózásokon, forgatásokon dolgozom sminkesként, de sok felkérést kapok menyasszonyoktól és alkalomra szépülő civil hölgyektől is!”

Milyen hibát követünk el mi, nők ma a szemöldökünkkel kapcsolatban?

Nézzünk mélyen magunkba, azért követtünk el tapasztalatlan bakfisként szemöldökbakikat, de sebaj, amíg van ricinusolaj és nem kopik ki a szemöldökünk, addig mindig van lehetőség új szemöldökkel kezdeni egy-egy életszakaszt. Betti az is elárulta, melyek a leggyakoribb hibák szerinte, ezeket kerüljük el, ha lehet.

„A leggyakoribb hiba talán az 'elszedés'. Amikor a saját, természetes szemöldökformánkat teljes mértékben eldeformáljuk, kitépkedjük. Nagy hiba szerintem az is, ha valaki nem a hajszínéhez megfelelő, vagy annál világosabb színt választ. Számomra annyira arcidegen, ha egy szőke hölgynek sötétbarna vagy fekete szemöldöke van.

Fontos, hogy a szemöldök színe harmóniában legyen a saját színeinkkel.

Sokszor látom, hogy a szemöldök felső ívéből is szednek a nők. Ez öreg hiba, mert a felső ívet követve, és azt nem kiszedve kell jól megformázni egy szemöldököt. Ha kitépkedjük a felső ívet, garantált a lapos, szemeket szomorúvá formáló, előnytelen szemöldök.”

Betti szerint érthető, hogy a nők folyton változtatni akarják a szemöldöküket, hiszen vágyunk a tökéletességre, ám ez a divat tízévente fordul egyet, és olyankor más a szép. Ráadásul a szemöldökkel az a gond, hogy ha hosszú ideig divat szerint tépkedik, az egy idő után kikopik, és nem nő vissza többet.

Igyekezzünk mindig a divatnak megfelelően, de úgy alakítani a szemöldökünket, ami még a saját formánk megtartásával együtt jár. Így hosszabb távon, ha változik is a divat, mi könnyebben tudunk lépést tartani vele, és a szemöldökünk is megmarad.

Mi a mostani szemöldöktrend?

Betti szerint abszolút a természetesség hódít, Jennifer Lopez, Beyoncé, és még az örök lázadó Christina Aguilera is visszakapta a saját formáját és dússágát. „A sminkelt szemöldöktrendben nagyon megy most az ombre festés és az íves, ám teltebb szemöldökforma. Ez szerintem szép, de nem mindenkinek áll jól.

És a legfontosabb…

Még egy kérdést muszáj volt feltennem, és szerintem ezzel minden nő szembe találja magát: hogyan tudunk a kozmetikusunkkal úgy kommunikálni, hogy a végén elégedetten szálljunk ki a székből? Én ezzel rendszeresen küzdöttem egy időben, valamiért sosem tudtam zöld ágra vergődni a kozmetikusokkal, pedig próbálkoztam képpel és körülírással is. Az eredmény nem volt akkoriban az igazi, de Betti tanácsát ki fogom próbálni legközelebb.

„Szerintem a legegyszerűbb, ha előre megpróbáljuk felrajzolni egy szemöldökceruzával azt a formát, amit szeretnénk kihozni a saját szemöldökünkből. Így a kozmetikus is látja az elképzelést, és meg tudja beszélni a vendéggel, hogy mi az, ami ebből megvalósítható pusztán egy szemöldökszedéssel, netán annak befestésével.”

Ajánlott cikkek