Dolgok, amiket szívből utálunk a hajgöndörítésben!

Voltam spániel és puli – ilyen az élet göndör hajú lányként

Biztos vagyok benne, hogy ti is fel tudtok sorolni egy pár gúnyolódást, vagy épp „kedves becenevet”, amit rátok ragasztottak még kisebb korotokban. Jön is a kérdés, mit tesz ilyenkor egy gyerek? És hogyan hat később, a felnőtt énjükre? Következzenek a VOUS-lányok történetei!

Oké, velem is előfordult, hogy a nem épp kedvelt osztálytársaimnak valamilyen csúfnevet találtam ki a barátnőimmel, ami, bevallom, nem mindig volt túlzottan kedves. Vagy egy fura nevű emberen nevettem. Jó, mondjuk én beszélek…

Mindig mondták, hogy a göndör fürtjeim mennyire szépek és „mindenki ilyen hajra vágyna, te meg nem becsülöd meg eléggé”. Persze, ezeket a bókokat főleg felnőttektől kaptam, de a sok szögegyenes hajú gyerek között bizony nem volt mindig könnyű dolgom.

Sokszor éreztem azt, hogy teljesen kilógok.

Sőt, most megsúgom nektek, hogy minden lehetséges praktikát bevetettem! Volt, hogy évekig minden egyes nap hajvasalóval kínoztama  fürtjeimet. De hiába, a vágyott egyenesség így sem érkezett meg.

csaj lány haj szőke szerelem

5 dolog, amit csak azok érthetnek, akiknek különleges neve van

„Sziasztok, Turánszki Emőke vagyok! Jó, könnyű dolgotok van, hiszen látjátok leírva a nevemet. Ha viszont személyesen találkoznánk, tuti nem értenétek elsőre. Ismerős a szitu? Akkor valószínűleg nektek is egyedi, szokatlan nevetek van.”

Olvassatok csak tovább!

Voltak viszont beszólások, főleg a velem egykorúaktól. Voltam spániel, puli és társai. Azért szerencsére nem ragadtak rám örökre ezek a nevek! Azt sem mondom, hogy csak emiatt volt egy időszakom, amikor esténként azt vártam, hátha „szép” hajam lesz, mire reggel felkelek. De tény, hogy egy kisgyerekben az ilyen eléggé megmarad.

Ám nem kell megijedni, a történet szerencsére jó véget ért, mert egy idő után megbarátkoztam a természetes tincseimmel, sőt, mára már nem cserélném el semmiért! És tudjátok, mit? Tényleg különleges! A csúfolódások meg? Hát, ha ma eszembe jut, inkább csak a sztori kedvéért mesélem, bizony volt ilyen is.

Persze, nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyen története van, a VOUS-lányokat is kifaggattam

  • Mojzi„Engem szúnyognak hívtak, mert iszonyúan vékonyak voltak a lábaim tinikoromban.”
  • Andi„Igazából engem az ilyenek hidegen hagytak, de hívott egy fiúosztálytársam Kacsának (a szám miatt, akkor még nem tudta, hogy eljön majd a csücsörítős nemzedék, akik tényleg méltóak erre a névre). Keménynek és következetesen Puhának hívtak sokáig (lövésem sincs, miért).”
  • Emcsi: „Emlőke, Ernőke, Emő (így hívtak gimiben, nem tudtam lenyomni a torkukon az Emcsit). De mivel pufók kislány voltam, az oviban Zsírnak szólítottak. :(”
  • Eszter„Drótfogú voltam a fogszabályzóm, szopós szájú a fogaim miatt, nyúlszívű, mert mindentől rettegtem, szerencsére a hátam miatt nem csúfoltak.”

És veletek mi a helyzet? Van hasonló sztoritok, amit szívesen megosztanátok velünk?

Molnár Viola Anna túlsúly középiskola gimnázium bántalmazás

 Hogy mit mondtatok?

Kövér. Nagy seggű. Barba mama.

Roppant gazdag szellemi világról árulkodó sértegetések... És valahányszor elhangzott valami hasonló, ti elégedett vigyorral nyugtáztátok önnön frappánsságotokat. Döbbenet, mennyire egyszerűen gondolkoztatok a világról – és döbbenet, hogy mindezt milyen magabiztossággal tettétek.

Viola korábbi cikkéből olvashattatok egy részletet. A teljes írást itt találjátok!