Egyéb kategória

3 dologban rejlik a hosszú élet titka – ezt vallja a világ második legidősebb apácája

Sokan próbálták már megválaszolni azt a kérdést, hogy vajon mi a hosszú élet titka. Többen valamilyen élelmiszerre, csodabogyóra, vagy esetleg a rendszeres mozgásra voksolnak, míg mások egészen más szempontból közelítik meg az egészet.

vous - 2017.02.23.
3 dologban rejlik a hosszú élet titka – ezt vallja a világ második legidősebb apácája

Vannak olyan idős emberek, akik a hosszú élet titkaként azt vallják, hogy a legfontosabb dolog a szeretet – egy valaki azonban biztosan nem ért egyet teljes mértékben ezzel a nézettel, a 110 éves Candida Bellotti nővér.

Emma Morano

A világ legidősebb asszonya elárulta, milyen ételt eszik minden nap

Emma Morano Olaszországban született 1899-ben, jelenleg 117 éves. Hivatalosan is ő a világ legöregebb embere. De vajon miben rejlik a titka? Hogy élhet valaki ilyen hosszú ideig? A választ talán az étkezési szokásaiban kell keresnünk.

A cikk folytatását meg itt.

Az apáca 1907-ben született Veronában, megélt két világháborút, tíz pápát és ötvenhét olasz miniszterelnököt. Mostani, 110. születésnapjára nem utazott el Ferenc pápa, mint a 107.-re, de így sem töltötte magányosan azt a napot. Az eseményen megjelentek a média képviselői is, és főként arról kérdezték, mit gondol, mitől lehet sokáig élni, van-e valamilyen saját titka ezzel kapcsolatban.

Azt ő is elismerte, hogy a szeretet egy lényeges dolog, de hozzátette, bízni kell a jövőben, és minél többet tenni az álmaink megvalósulásáért.

Forrás:
YouTube / NoiTv Lucca

Szép életkora ellenére azonban nem ő a világ legidősebb apácája, Marie-Josephine Gaudette 5 esztendővel, azaz 115 éves korával megelőzi őt.

Ajánlott cikkek