Fodrok és baseball sapkák – Tavaszi trendek egyenesen Lady Diana gardróbjából

Fodrok és baseballsapkák – tavaszi trendek egyenesen Lady Diana gardróbjából

Könnyed elegancia, erőlködésmentes stílus, merész választás, egyedi ízlés – csak néhány jelző, ami átfutott az agyamon Lady Diana képeit nézegetve, és amit – akár csak két évtizede – ma is minden nő borzasztóan irigyel tőle. Hiába telt el húsz év a walesi hercegnő tragikus halála óta, stílusa ma is inspiráló, nemcsak Katalin hercegné, de a divatvilág számára is.

Az ikonikus gardrób, ami mára kiállítássá nőtte ki magát

Ha akart, egyszerre viselt két karórát, ha akart, tűzpiros estélyiben sétált végig a vörös szőnyegen. Diana hercegné úgy viselte a legkülönlegesebb ruhadarabokat, ahogy senki más. Egyszerre tudta kislányos bájjal és tekintélyt parancsoló eleganciával viselni a leghétköznapibb darabokat is.

Habár lenyűgöző stílusának titkát teljesen azóta sem sikerült megfejteni, egy hamarosan nyíló kiállítás megpróbálja bemutatni a néhai hercegnő stílusevolúcióját. A Kensington-palotában helyet kapó különleges kiállítás apropója a walesi hercegnő halálának 20. évfordulója: a palotában 26 gondosan összeválogatott ruhával emlékeznek rá. 

A divat egy remek módja annak, hogy Dianáról beszéljünk, ő ugyanis a saját ruháin keresztül üzent, némán, de nem akármit. Beszélte és megértette a ruhák nyelvét.

– állítja Eleri Lynn, a Diana: Her Fashion Story nevet viselő kiállítás kurátora.

A szívek hercegnőjének egykori lakhelyén található kiállítás végigkíséri Lady Diana stílusának teljes fejlődését. A divatimádók, a Diana-rajongók és minden kíváncsi látogató bepillanthat a romantikus, visszafogott Diana ruhái közé, majd a későbbi már nemzetközi divatikonként ismert hercegnő gardóbjába.

Eleri Lynn a Vogue-nak elárulta, két éve dolgozik a csapat a Kensington-palotában nyíló kiállításon, ami február 24-től látogatható. A csapat olyan ruhákat sorakoztat fel, mint a Victor Edelstein által tervezett estélyi, amiben 1985-ben John Travoltával táncolt, valamint az eljegyzési fotókról jól ismert Emanuel-blúz.

A számtalan dizájnerestélyi mellett megismerhetjük Diana „hétvégi” énjét, aki előszeretettel viselt nadrágot és horgászott. Lynn szerint a legcsodálatosabb a kiállításban, hogy az érdeklődők nem csak egy szeletet kapnak Lady D-ből:

Diana története a divattal valójában egy utazás: a hercegnő nem egy szempillantás alatt vált divatikonná, ő megtanulta lépésről lépésre, hogyan jusson el oda.

Tavaszi trendek Dianára emlékezve?

A hercegnő halálának évfordulójáról nemcsak az angolok emlékeznek meg: számos neves tervező is Diana gardróbjából inspirálódott. A 2017-es tavaszi kollekciókban olyan ikonikus stíluselemek köszöntek vissza tőle, mint például a félvállas ujjmegoldás, a fodrok vagy a fagyiszínek, amikben Lady Diana bizony ragyogott. Hogy pontosan mikre gondolunk? Nézzétek meg! 

Fel a fodrokkal, elő a vállakkal!

Forrás:
Instagram, Vogue.com

Előtérbe kerülnek a maszkulin darabok 

Forrás:
Instagram, Vogue.com

Éljen a sárga és a fagyiszínek!

Forrás:
Instagram, Vogue.com
pantone színek

Van élet a greeneryn túl is! – Trendi színek, amik miatt tűkön ülve várjuk a tavaszt

Az óriási „sale” feliratú plakátok eltűntek a kirakatokból, és már a felugró netes hirdetések is a legújabb kollekciók érkezésére figyelmeztetnek. A boltok lassan végre megtelnek a legújabb tavaszi darabokkal, amik – ha hihetünk az előrejelzéseknek – szuper színeket hoznak majd az életünkbe. Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, mi melyik Pantone-színeket várjuk már tűkön ülve. A cikket ITT olvashatjátok el!

Baseballsapka mindenhez

Forrás:
Instagram, Vogue.com

Kocka, kocka mindenhol! 

Forrás:
Instagram, Vogue.com

Szerintetek?

Objektum doboz