Lélek

4 ok, amiért a nők megcsalják a pasijukat

Sajnos a megcsalás manapság egyáltalán nem ritka jelenség a kapcsolatokban. Azt már az elején leszögezném, hogy ennek egyáltalán nem kéne természetesnek lennie, viszont sohasem történik ok nélkül, „véletlenül”. De mi vezethet odáig, hogy egy – állítólag szerelmes – nő egy másik férfi karjaiban kössön ki?

vous - 2017.02.24.
4 ok, amiért a nők megcsalják a pasijukat

Számomra a megcsalás a legsúlyosabb vétek, amit valaki elkövethet egy kapcsolatban. Átveri, megalázza, semmibe veszi azt az embert, aki őt a legjobban szereti. Ráadásul, ha megcsalunk valakit, az számunkra is egy súlyos figyelmeztetés, hogy valami nagyon nincs rendben. De miért teszünk ilyet? Miért teszünk ilyet akkor is, ha tudjuk, hogy közben megbántjuk a másikat, és a kapcsolatunkat kockáztatjuk? A YourTango szerint ez a 4 ok állhat a félrelépés hátterében.

1. Elhidegülés a pasitól

Sok nő panaszkodik arra, hogy teljesen elhidegült a párjától. Már nem beszélnek egymással az érzelmeikről, nem ölelgetik egymást, a csókok puszivá alakultak, aztán szép lassan a puszik is eltűntek… Ennek oka legtöbbször a munka. Vannak ugyanis olyan időszakok az ember életében, mikor ha akarja, ha nem, a munkára kell koncentrálnia, ezt pedig sok esetben a kapcsolat sínyli meg. 

Mi lehet a megoldás?

A randizás! Legyen minden héten egy este, amit együtt töltötök. Amikor elmentek vacsizni, moziba, vagy csak otthon beszélgettek. A lényeg, hogy az az este CSAK a tiétek legyen!

szerelem randi párkapcsolat

Nők vallottak: ezért maradtak a pasijukkal megcsalás után

Ha egy párkapcsolatban törés – azaz megcsalás – történik, két választásotok van: szakítotok vagy maradtok. A józan ész azt diktálja, hogy szakítsatok, persze az élet nem ezt igazolja vissza, hanem azt, hogy sokan maradnak, és újrakezdik. 

A teljes cikket ITT olvashatjátok el.

2. A bosszú beteljesítése

Sok nő azért csalja meg a párját, hogy bosszút álljon rajta, amiért ő is megcsalta. Így próbálják helyreállítani az önbecsülésüket. Szerintem ha ez megtörténik, az már régen rossz, nagyon nehéz lesz ezek után újra megbíznotok egymásban.

Mi lehet a megoldás? 

Ha megtudjátok, hogy a párotok megcsalt titeket, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy eldöntsétek, tudtok-e még bízni benne. Ha igen, akkor minden erőtökkel azon legyetek, hogy rendbehozzátok a kapcsolatot, ha nem, akkor nem érdemes folytatni. 

3. Nincs elég intimitás a kapcsolatban

Ha egy nő nem kap annyi csókot, ölelést, simogatást vagy szexet, mint korábban, akkor hajlamos azt feltételezni, hogy már nem találja vonzónak a párja. A „megoldás” ilyenkor sok esetben az, hogy egy másik férfit keres, aki miatt újra nőnek érezheti magát. 

Mi lehet a megoldás?

Több szeretkezés! Nem túl nehéz kérés, ugye? Ha ez valamiért nem jön össze, akkor valószínűleg komoly gondjaitok vannak. 

Forrás:
iStock

4. Készen áll arra, hogy véget vessen a kapcsolatnak

Nem túl szép lépés, de van, hogy a nők egyszerűen képtelenek véget vetni egy kapcsolatnak. Ha félrelép, abban ilyenkor a megoldást látja, hiszen nem neki kell kimondani, hogy vége. 

Mi lehet a megoldás?

Ha úgy érzitek, hogy ki akartok lépni a kapcsolatból, akkor igenis oda kell állni a másik elé, és elmondani neki, hogy mit éreztek. Ez a minimum, amit a másik fél megérdemel. 

Ajánlott cikkek