Egyéb kategória

Szakértő üzeni: nem mindegy, milyen gyakran tisztítjátok meg a jegygyűrűtöket

Ti láttatok már olyan eljegyzési gyűrűt, amelyhez használati utasítást mellékeltek? Kövezzetek meg, de én még sosem. Pedig bizony ezekhez az ékszerekhez is tartoznak szabályok, melyeket ajánlott betartani.

vous - 2017.02.28.
Szakértő üzeni: nem mindegy, milyen gyakran tisztítjátok meg a jegygyűrűtöket

Az eljegyzési gyűrűt általában minden nap viselik azok, akik házasok, így fontos tudni arról, milyen gyakran is kell tisztítani ezeket az ékszereket. Azzal nem mondok újat, hogy a nap folyamán szennyeződések, baktériumok kerülhetnek a kezetekre, melyek nem biztos, hogy kézmosással eltűnnek onnan. De mi van, ha a gyűrűn maradnak a bacik?!

gyémánt gyűrű

A gyémántgyűrűk foglalatait sokféleképpen csoportosíthatjuk

Lassan belépünk az esküvőszezonba, így ha idén tervezitek a lagzit, biztosan nagy már a sürgés-forgás. Most egy kicsit szusszanjatok, és lessétek meg, mit árul el rólatok az eljegyzési gyűrűtök formája.

A cikk itt folytatódik.

A Bustle felkeresett a témában egy szakembert, Constance Howarthot, a Constance Isobel tulajdonosát, aki válaszolt a kérdésekre. A gyémánt- vagy köves gyűrűk esetében két foglalatról beszélhetünk, melyek más-más tisztítási procedúrát igényelnek. A csoportosítás kapcsán beszélhetünk karmos gyűrűkről, vagy olyanokról, melyek körbefogják a követ. A karmos típusok jobban vonzzák a szennyeződéseket, ezek általában alul nyitottak, ott még inkább porosodnak. Mindeközben mégis azt mondja Constance, mindenképp ajánlatos a köves gyűrűket havonta egyszer megtisztítani, hogy gyönyörűen csillogjanak. 

Véleménye szerint a legjobb, ha ékszerészre bízzuk ezt a feladatot, hiszen az nemcsak megtakarítja, hanem meg is vizsgálja, hogy milyen állapotban van az ékszer, a kő/kövek rendesen passzolnak-e. Amennyiben ti inkább magatoknak szeretnétek megtisztítani, akkor ebben a cikkben találtok ehhez némi információt.

Ajánlott cikkek