Gyuris Orsolya vendégszerző írása a döntések fontosságáról

„Az utak száma végtelen, de az utazás egyszeri” – a sors helyett irányítsátok ti az életeteket!

„Nagyon nehéz változtatni egy fennálló helyzeten, én már csak tudom. Sokszor nekifutottam, de mindig ugyanott lyukadtam ki. Idén úgy döntöttem, hogy igenis merek változni, változtatni a jelenemen” – meséli Orsi, aki a Vous vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Gyuris Orsolya cikkét olvashatjátok.

Az idő és a pillanatok, amik talán a legfontosabbak:

minden egyes átélt pillanat egy kis építő darabja az életünknek, az idő pedig segít azzá válni, akik lenni szeretnénk.

Vannak olyan döntések, amiket az élet egy jelentős állomásán meg kell hoznunk: ott, ahol az utak többfelé ágaznak. Döntenünk kell, hogy melyik úton indulunk tovább, és ha egyszer elhatároztuk magunkat, akkor ne adjuk csak úgy fel, tartsunk ki az elhatározásaink mellett. Az egyik út kitaposatlan és nehéz, nem tudni, merre visz, ezért félünk elindulni rajta, viszont mivel a másik utat már ismerjük, az utazás során nem fejlődünk.

Fontos, hogy merjünk változtatni az életünkön, ha úgy érezzük, valami nem jó, és mindig hasonló gödörbe esünk!.A változásban persze benne van a nehézség, eleinte nincs meg a biztonságérzet, de utána nagyszerű dolgok következhetnek.

Lehet, hogy az út nehéz, de a közben szerzett tapasztalatok azok, amelyek segítenek abban, hogy igazán felnőjünk, és azzá válhassunk, akik lenni szeretnénk. Mert az utak száma végtelen, de az utazás egyszeri.

Ha megvettük a jegyünket, már nincs visszaút: bevállaltuk, akartuk. Lehet, sírtunk és búslakodtunk sokat, de az a fontos, hogy hányszor nevettünk, hány olyan sorsfordító pillanat volt, ami bekövetkezett, hisz ezek azok az emlékek, amiket felidézhetünk, amik színesebbé tették az életünket és a személyiségünket. A legfájdalmasabb emlékre is mosollyal gondolunk vissza egy idő után és utólag örülünk, hogy akkor a nehéz pillanatokban is volt elég bátorságunk tiszta lappal kezdeni.

Forrás:
Depositphotos

Nagyon nehéz változtatni egy fennálló helyzeten, én már csak tudom. Sokszor nekifutottam, de mindig ugyanott lyukadtam ki. Idén úgy döntöttem, hogy igenis merek változni, változtatni a jelenemen. Kiélvezek minden egyes adott lehetőséget és nem félek olyan dolgokba belekezdeni, amik ismeretlenek és ezért eleinte nehézségekkel járnak.

Úgy éreztem, meg kell próbálnom, mert csak akkor fogom érezni, hogy nem hiába váltottam ki az életre a menetjegyemet, ha teszek is azért, hogy kihozhassam a legjobbat a körülményeimből.

Igenis elfogadom a döntéseimet, és nem fogom kérdőre vonni magam, amikor egy kicsit elbizonytalanodok. Eddig úgy érzem, hogy sikerült, és sok olyan lehetőség jött velem szembe, amikkel nem tudtam volna élni, ha korábban jöttek volna. Mivel idén már azt csinálom, amit szeretek, ezek a lehetőségek nem hiába most jöttek.

A cikk írása szintén egy lehetőség, hogy kipróbálhassam magam egy új területen. Tegyük teljessé a mindennapokat, és mindig legyenek álmaink, céljaink. A változás számomra azt jelenti, jó irányba haladok.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! ;) Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!