Kebab minden olyan darált hússal készülő fogás a kelet-mediterrán régióban, amit nyárson sütnek. Nagyon sokféle lehet, könnyen elkészíthető, változatos és iszonyatosan finom. Mellesleg nem csak grillen süthető!
A sok finom fűszerrel ízesített darált hús rengeteg étel alapja lehet. A török-görög és közel-keleti konyhában előszeretettel sütik meg őket nyársra nyomkodva vagy fasírtnak megformázva, sütés után pedig mindenféle szószokkal és pitákkal, salátával tálalják.
Egyszerű, egészséges és nagyon finom, mégis gyorsan elkészíthető, különleges fogás.
A kelet-mediterrán régióban a kebab leggyakoribb alapanyaga a bárány (ahogy a gíroszé is). Nálunk kevésbé elterjedt, drága és különleges húsfélének számít. Ennek ellenére nagyon finom és egézséges fehérjeforrás. Nem túl olcsó, de az úgynevezett apróhús azért elég jó áron beszerezhető, ez pedig ideális egy jó kis kebabhoz.
Szulejmán kedvence: revani, a török grízes édesség
Elképesztően finom és nagyon egyszerű, könnyen összeállítható sütemény, amit a török konyhának köszönhetünk. Mint annyi mást. De miről is lesz szó pontosan?
A cikk ITT folytatódik!
A ledarált bárányhúst csak egy kis fűszerrel kell összedolgozni, kis golyókat vagy hurkákat formázni, majd hurkapálcára vagy grillnyársra húzni, és grillen vagy kis olajban megsütni. Szaftos, ízes, isteni, főleg egy kis salátával, valamilyen szósszal tálalva, pitával, sült krumplival kínálva.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!