Egyéb kategória

Megtorlás követi minden idők legnagyobb Oscar-bakiját – Mi lesz a felelősökkel?

Az idei Oscar-gála unalomból és érdektelenségből drámába fordult az utolsó percekben, amikor rossz filmet hirdettek ki győztesnek a legfontosabb kategóriában. Azóta mindenki próbált rájönni, mi is történt pontosan, mindenki a felelősöket kereste. Most, hogy kiderült, kinek volt köszönhető a rettenetes hiba, az akadémia megtorlásra készül.

vous - 2017.03.02.
Megtorlás követi minden idők legnagyobb Oscar-bakiját – Mi lesz a felelősökkel?

A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a Pricewaterhouse Coopers már hosszú évek óta felel az Oscar-szavazatok megszámlálásáért és a győztesek nevének titokban tartásáért. A leglátványosabb feladatuk mégis azoknak a bizonyos borítékoknak a felügyelete és átadása a díjátadóknak. Viszonylag egyszerű feladatnak tűnik, nem? Számolgatni kell, aztán összerakni néhány borítékot. Mi romolhat el? Hát erre most vasárnap megkaptuk a választ.

Egy bizonyos Brian Cullinan, aki egyébként már 20 éve van a cégnél, és elég magas pozíciót tölt be, ahelyett, hogy a munkáját végezte volna, inkább twitterezett. Így figyelmetlenségében véletlenül rossz borítékot adott át Warren Beattynek, aki Faye Dunaway-jel karöltve rossz győztest hirdetett ki.

Egészen konkrétan ezt posztolta

Objektum doboz

Persze megértjük, ha mellettem hirtelen elsétálna az Oscar-díját szorongató, könnyeivel küszködő Emma Stone, valószínűleg én is abbahagynám a munkát. (Most lebuktam…) Mondjuk Cullinan hozzászokhatott már a hírességek látványához, nem ez volt az első Oscar-gálája, de hogy az utolsó, az biztos.

Objektum doboz

Azt egyelőre nem tudni, hogy a cégtől is kirúgják-e, de az száz százalék, hogy el van tiltva minden Oscarral kapcsolatos tevékenységtől. Talán a tévében még megnézheti, de ez a maximum. A PwC meg örülhet, ha az akadémia nem perli be őket azért, mert megkárosították őket. Bár ha minket kérdeztek, az akadémia csak jól járt, ez volt ugyanis az unalmas gála fénypontja.

Tanulság?

Ne twitterezz munka közben! Még akkor sem, ha épp világsztárok vesznek körül…

Ryan Gosling reakciója pont olyan volt, mint a miénk

Objektum doboz

Ajánlott cikkek