Egyéb kategória

A „padtárs” nem csak a suliban fontos: így hat a munkátokra, hogy ki ül mellettetek az irodában

Úgy tűnik, az irodai „padtársatok” sokkal fontosabb szerepet játszik a munkátokban, mint azt egyébként gondoltátok volna. Szakértők ugyanis úgy vélik, nagyban függ tőlük, mennyire vagytok produktívak a melóban.

vous - 2017.03.03.
A „padtárs” nem csak a suliban fontos: így hat a munkátokra, hogy ki ül mellettetek az irodában

Már a suliban is megfigyelhettétek, hogy a jegyeitek eléggé függtek attól, épp ki mellett ültetek. Ha a legjobb barátotok volt a padtársatok, akkor az órák felét elviccelődtétek, leveleztetek, és kicsit sem figyeltetek. Ha viszont a legokosabb gyerek került mellétek, hozzá hasonlóan ti is jegyzeteltetek, és a jegyeitek is felfelé görbültek inkább. Ki mondta, hogy az irodában más a helyzet?

Amikor a pályakezdőktől is több év munkatapasztalatot várnak... – Problémák, amivel a generációnk minden tagja küzd

Hihetetlen történetek arról, miért rúgták ki ezeket az embereket a munkahelyükről

Mindennap bemenni a munkahelyre, dolgozni átlag napi 8 órát, és leküzdeni az ezzel járó stresszt; oké, nem kis feladat, az tény. De hogy az alábbi alkalmazottak mit gondoltak, amikor bejátszották ezeket a dolgokat, elképzelni sem tudom! Most a Redditen meséltek el vezetők néhány hihetetlen történetet, aminek kirúgás lett a vége.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

Kutatók szerint ugyanis az, hogy a munkahelyen ki ül mellettetek, pont ennyire szabályozza a produktivitásotokat is. Ők ezt afféle „gyűrűző effektusnak” hívják, és a lényege, hogy ez a személy befolyásolja a munkátokat is. Ha például ő ezerrel dolgozik, e-maileket küldözget, és alig áll le, a hozzáállása rátok is átragad. Ha viszont kicsit sem érdekli a dolog, és inkább a Facebookot böngészi, hamarosan ti is azon kaphatjátok magatokat, hogy követitek a példáját. Hiszen tudjátok, hogy van ez: minél lazább a légkör, annál kevésbé fogjátok ti is széthajtani magatokat.

Persze legtöbbször az, hogy ki mellé kerülünk, egyáltalán nem a mi döntésünk. Ez nem a középiskola, ahol bárki kiválaszthatja a helyét; ha ti vagytok az újak a melóban, már előre megvan a helyetek is. A legjobb módszer épp ezért, ha bekapcsoljátok a zenét, hiszen az már egyébként is kiderült, hogy ez mennyire pozitívan befolyásolja a produktivitást.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek