Egyéb kategória

„Ezután azt mondta, csináljuk. Szóval levágtam” – Diana hercegné ikonikus frizurájának története

Vannak olyan frizurák, amik szinte azonnal legendássá válnak – ilyen volt Diana hercegné frizurája is. A '90-es években az ő haja lett a leginkább másolt frizura a világon. De vajon mi az ikonikus frizura története?

vous - 2017.03.04.
„Ezután azt mondta, csináljuk. Szóval levágtam” – Diana hercegné ikonikus frizurájának története

A '90-es években Diana hercegné elképesztően népszerű volt. Ez pedig nem is csoda, hiszen gyönyörű volt, és elegáns. A képeken valósággal tündökölt, rövid, szőke frizuráját pedig nők ezrei utánozták le – írja a Hello Giggles. Mindenki imádta a különleges, réteges vágást. Dianából hirtelen nemcsak hercegnő lett, hanem divatikon is. De mi volt a titka? Vajon hogy születik egy ikonikus frizura? 

Objektum doboz

Valójában egy pillanat alatt – meséli Sam McNight, Diana akkori stylistja. Ő készítette Diana frizuráját ahhoz az 1990-es Vogue-fotóhoz is, ami később a hercegnő egyik legismertebb fotója lett. Diana – akkor még hosszabb – haját a tiara mögé tűzte, amitől úgy nézett ki, mintha rövidebb lenne a haja.

Objektum doboz

Ezek után megkérdezte tőlem: mit tennél a hajammal, ha hagynám, hogy azt csinálj vele, amit akarsz? Én bátran azt mondtam, levágnám az egészet.

Ezután azt mondta, csináljuk. Szóval levágtam. Fogalmam sem volt arról, hogy ebből mi következik… ez lett az a fazon, amilyet hirtelen minden nő akart. Ezt lehetett látni mindenhol. Pont az ellentéte volt a '80-as évek divatos frizurájának, ugyanis ez sokkal sportosabb volt, androgün megjelenést eredményezett, de Diana hercegnén még ez is rendkívül nőiesen mutatott.”

Objektum doboz

diana tavasz divat trend

Fodrok és baseballsapkák – tavaszi trendek egyenesen Lady Diana gardróbjából

Könnyed elegancia, erőlködésmentes stílus, merész választás, egyedi ízlés – csak néhány jelző, ami átfutott az agyamon Lady Diana képeit nézegetve, és amit – akár csak két évtizede – ma is minden nő borzasztóan irigyel tőle. Hiába telt el húsz év a walesi hercegnő tragikus halála óta, stílusa ma is inspiráló, nemcsak Katalin hercegné, de a divatvilág számára is.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek