Egyéb kategória

Mesés kirándulóhelyek Magyarországon – ahol még nem baj, hogy nem érkezett meg a tavasz

Kora tavasszal már elkezd viszketni a talpam, annyira mennék már valahová. Ha bentről nézek kifelé, akkor pont úgy tűnik, mintha pólós idő lenne, pedig az időjárás csalóka. Kell a kabát, kell a józan ész még, hogy ne szerezzünk be egy kora tavaszi megfázást.

vous - 2017.03.04.
Mesés kirándulóhelyek Magyarországon – ahol még nem baj, hogy nem érkezett meg a tavasz

Ugyanakkor már kora tavasszal is beiktathattok egy-egy csodaszép magyarországi helyet. Igaz, hogy ilyenkor még nem zöld minden, de nem baj! Olyan úti célokat gyűjtöttem össze, amelyek zöld nélkül is szemkápráztatóak, és elringatják az érzékeiteket.

Zsindelyes Vendégház

Télen is vár benneteket a Zsindelyes Vendégház, ami Makovecz Imre keze nyomát dicséri. A Dobogókő szívében megbújó kis menedékház kora tavasszal is tárt ajtókkal vár benneteket egy finom forró teára vagy ebédre, vacsorára. Mivel turistaútvonalak mentén terül el, túrázással is öszeköthetitek, Dobogókőt pedig szinte bármikor érdemes megnéznetek, jól áll neki a tél, a tavasz, a nyár és az ősz is.

Objektum doboz

Dera-szurdok

A Dera patak mélyítette szurdokvölgy a Pilis mészkőszirtjeit és a Visegrádi-hegység vulkanikus kőzeteit elválasztó törésvonal mellett található. A meredek szurdokvölgyet a patak alakította ki, amely ma búvópatak jelleggel hol eltűnik, hol újra feltör. A festői völgyben olyan, mintha Völgyzugolyba merülnétek el, szépségét nemcsak a sok zöld adja késő tavasszal, hanem a kis bukók, vízesések, kimosott sziklaformák, melyek között a tavasz hírnökeit, a hóvirágot is megtaláljátok. Apropó, ezeket az erdőket nem szabad kihagynotok idén a természetjárásotokból!

Objektum doboz

Bokodi-tó

Fotósunk, Anna e mellett a gyönyörűség mellett lakik. Ő alaposan bemutatta már nektek a helyet, szerintem kora tavaszi programnak abszolút jó, hiszen a deszkapallók és a roskadozó, karakteres kis házikók ugyanolyan varázslatosak nyáron, télen és tavasszal is.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Alcsúti Arborétum

Ha kifejezetten a hóvirágmezők érdekelnek benneteket, akkor az Alcsúti Arborétumban van a helyetek. Itt ugyanis talán az ország legszebb hóvirágmezőjét találhatjátok. A fehér viráglepel több mint két hektár földet borít be.

Objektum doboz

A bakonyi Gyilkos-tó

Eredeti nevén Hubertlaki-tó. A Bakonybél közelében lévő tó az erdélyi Gyilkos-tó kiköpött mása, így érdemes rászánni egy túrát a környékbeli látványosságok miatt. Útba ejthetitek az Odvaskői-barlangot és a 16. századi Bakonyújvár romjait is, amely egykor rablófészekként működött. A környéken gőték és más ritka kétéltűek szaladgálhatnak, így érdemes nyitva tartanotok a szemeteket!

Objektum doboz

Zemplén

5 kihagyhatatlan élmény a Zemplénben

Az aranybányászat nem ismeretlen Magyarországon. Aranygombos Telkibányának is emlegetnek egy települést a Zempléni-hegységben – nem véletlenül. Az egykori bányavidéken aranyat és ezüstöt is bányásztak. Ugyan ma már nem ezért érdemes elutazni arra, de főszerkesztőnk, Eszter biztosít benneteket, hogy kincsekre bukkanhattok a Zemplénben. Tartsatok vele!

Ajánlott cikkek