Egyéb kategória

Álljatok le ezekkel a szokásokkal – az egészségetek a tét!

Vannak olyan tevékenységek, melyek károsan hatnak ránk, mind testileg, mind szellemileg. Ezalatt ne csak a cigire, a kábítószerekre gondoljatok, vannak olyan hétköznapinak tűnő cselekvések is, melyekről érdemes leszoknotok, mert az egészségetek a tét.

vous - 2017.03.04.
Álljatok le ezekkel a szokásokkal – az egészségetek a tét!

A kocsiban csak az út számít!

Fontosak a kapcsolatok, de semmilyen esetben nem fontosabbak az emberi életnél. Legyen szó akár rólatok, vagy akár arról, aki veletek egy autóban ül, mikor ti egyszerre kormányoztok, és nyomkodjátok a mobilotokat. Oké, a kocsiban való telefonálás törvényileg tiltva van, de még így is sokan osztják meg a kezeiket a volán és a kütyüjük között. 

Objektum doboz

A harag nem lehet az élettársatok!

Talán nem is gondoljátok, de sokáig fenntartani a haragot valakivel szemben rosszul hathat az egészségetekre. Hiszen ilyenkor dühhel, esetleg fájdalommal töltitek el magatokat, azaz tele lesztek negatív, káros érzelmekkel. Lehet, nehezen vagy lassan fog menni, de igyekezzetek minél előbb feldolgozni magatokban ezeket a gondokat. Az sem szégyen, ha egy szakértő segítségét kéritek, de a legjobb barátaitokra is biztosan számíthattok.

Objektum doboz

Kukába a negativitással!

Csodás lenne, ha mindenki optimistaként, tele pozitív gondolatokkal élné az életét, de elég csak magamból kiindulni, képes vagyok mindenbe belelátni a legrosszabbakat. Nyilván a gondolkodásunkat, a hozzáállásunkat nem tudjuk egy csettintéssel megváltoztatni, de mindig próbáljátok meg a dolog/helyzet jó oldalát is számításba venni, és egy idő után lehet, hogy már csak arra fogtok figyelni!

Objektum doboz

Elég az ülő életmódból!

Igen, tudom, már a csapból is az folyik, hogy mennyire oda kell(ene) figyelni az aktív életvitelre. De ez tényleg egy lényeges dolog – mondom én, aki a munkája miatt több órát ül a gépe előtt. Szerencsére már közeledik a jó idő, lehet menni a szabadba, a friss levegőre. Nehogy azt higgyétek, hogy mindez csak a testsúlyotok miatt fontos, a szíveteknek, a tüdőtöknek, és összességében az egész testeteknek jót tesz majd.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek