Egyéb kategória

Kanalazgatni való finomság: könnyű és mutatós fehér csokis túróhab

Egy finom habos, könnyű desszertnek nehéz ellenállni, és nem is kell hozzá feltétlenül bonyolult recept, hosszas előkészület, de még sütő sem, mégis osztatlan sikert fog aratni. Nagyon egyszerű, mutatós, kanalazgatni való finomságot hoztunk: fehér csokis túróhabot! 

vous - 2017.03.05.
Kanalazgatni való finomság: könnyű és mutatós fehér csokis túróhab

A túró az egyik legsokoldalúbb alapanyagunk, szuper fehérjeforrás, sovány változata jól beilleszthető diétás étrendbe is, lehet édes és sós, főszereplő és kiegészítő. A szendvicskrémtől a túrópalacsintáig, a rétestől a túrógombócig számtalan módon használhatjuk. 

A túró sokféle lehet: krémesebb vagy rögösebb, soványabb vagy zsírosabb, és van egészen sima krémtúró is.

A tömbben vagy dobozban kapható túrót általában 250 g-os kiszerelésben találjuk, ez krémesebb, simább, pohárkrémekhez, kencékhez jobb. A zacskós kiszerelésű túró szemcsésebb, rögösebb, ez többnyire süteményekhez ideálisabb, és 500 g-os csomagolásban kapható.

Ehhez a fantasztikusan finom duplacsokis pohárkrémhez a krémesebb dobozos vagy papírcsomagolású túró ajánlott, amit még egy kis mascarpone lágyít és tejszínhab krémesít, édességét pedig olvasztott fehér csokoládé adja. Hogy ne legyen „unalmasan” fehér, rétegezhetjük gyümölccsel, összemorzsolt keksszel vagy épp étcsokoládéval, mint ebben a receptben. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek