Egyéb kategória

Teljes sokk: ennyi vizelet van egy medencében

Pár évvel ezelőtt elég sokan elhitték, hogy a medence vize valóban elszíneződhet vizelet hatására. Erről azonban szó sincs, a tudósok nem tudnak még ilyen anyagról, bár a notórius vízbe engedők talán jobb, ha mégis ebben a tudatban élnek. Az üggyel kapcsolatban áttörés történt.

vous - 2017.03.05.
Teljes sokk: ennyi vizelet van egy medencében

Kutatók rájöttek, hogy mérni tudják a medencékben lévő vizelet mennyiségét – írj a Guardian. A vízben lévő édesítőszer, az aceszulfám-K (ACE) koncentrációját mérték, ebből következtettek a vizelet mennyiségére. Kanadában három hétig mérték egy közepes és egy nagy méretű (830 literes) medence vízminőségét.

has

Ha nőből vagytok, mindent tudnotok kell a felfázásról – mi pedig összeszedtük nektek a tudnivalókat

Néhány éve mit meg nem adtam volna egy jó meleg bundabugyiért, amikor rövid időközönként újra és újra tapasztaltam magamon a felfázás tüneteit. Szerencsére mindig idejében elcsíptem a bajt, már a legelső árulkodó jelnél szaladtam a kis házipatikámhoz. Okulva a hibáimból, azóta mindig figyelek arra, hogy se a derekamon, se a lábaimon át ne fázhassak fel, azonban a legújabb kockázati tényező engem is fenyeget.

Ülőmunkát végeztek? Mert akkor titeket is!

A nagyobb medencében 75 liter vizelet jutott, míg a kisebb medencébe 35 liter.

Arra sajnos nem sikerült választ kapniuk, hogy ezt a mennyiséget hány ember produkálhatta, de egyébként már nem vitatott, hogy legtöbbet a profi úszók vizelnek a medencékbe, nem tagadják, a hosszú versenyek alatt nem is tehetnének mást. 

Reméljük, a klór megoldja! 

Ajánlott cikkek