Egyéb kategória

Totális véletlen műve a legfinomabb csokibomba: torta caprese liszt nélkül

A torta caprese – ahogy a neve is mutatja – Capri szigetéről származik, de sok helyen készítik és szeretik szerte Olaszországban. A legenda szerint egy feledékeny szakácsnőnek köszönhetjük ezt a zseniális csokitortát, aki kifelejtette belőle a lisztet.

vous - 2017.03.06.
Totális véletlen műve a legfinomabb csokibomba: torta caprese liszt nélkül

A csupa csoki-mandula torta születése a '20-as évekre tehető, a legenda szerint egy véletlen folytán kimaradt a süteményből a liszt, de mivel valamit muszáj volt felszolgálni, hát így kínálták a vendégeknek.

Akkora lett a sikere, hogy ezután már csak így készítették, és hamarosan elterjedt az egész Campania régióban, Nápolyban és környékén.

Egy másik mese szerint egyenesen Al Capone, a híres-hírhedt maffiavezér rendelte a mandulás csokitortát, a szakácsnő pedig nagy igyekezetében és zavarában felejtette ki a csokitortából a lisztet. A legenda tulajdonképpen mindegy is: a lényeg, hogy megszületett egy csodálatosan puha és illatos, durván csokis sütemény, amit akár gluténérzékenyek is falatozhatnak.

csokitorta_eperrel001

Egy igazi boldogságtorta, amit laktóz- és gluténérzékenyek is bátran habzsolhatnak! 

Csokoládét szinte naponta fogyasztunk kisebb-nagyobb mennyiségben: sokak szerint függőséget okozó legális drog, ami nyilvánvaló túlzás, de az biztos, hogy van köze a függőséghez. Mindez pedig a boldogsághormonnak is nevezett endorfin miatt van, amit nem a csoki tartalmaz, hanem mi termeljük.

A receptet ITT megnézhetitek.

A torta caprese alapja olvasztott csokoládé és darált mandula, kerül bele nem kevés vaj és tojás is, némi cukor – ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. A csokoládés változat mellett létezik citromos is, ahol fehér csokoládé és sok citromhéj kerül bele, illetve mandula helyett elterjedtek a mogyorós és diós változatok is. 

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek