Egyéb kategória

Nem csak azért, mert jól néz ki: az ok, amiért sok filmes hősnő visel kék ruhát

Nem tudom, nektek mennyire tűnt fel, de elég sok híres hősnő és filmkarakter visel kéket a filmvásznon. Csupán a véletlen műve lenne, vagy tényleg van ennek valami pluszjelentése? Most végre kiderül!

vous - 2017.03.08.
Nem csak azért, mert jól néz ki: az ok, amiért sok filmes hősnő visel kék ruhát

Belle A szépség és a szörnyetegben

Objektum doboz

Daenerys a Trónok harcában

Objektum doboz

Elsa a Jégvarázsban

Objektum doboz

Három filmes hősnő, akik kéket viselnek, és ez a szín teljesen passzol is hozzájuk. Eddig azt gondolhattuk, szimplán csak tetszett a készítőknek az árnyalat, és úgy voltak vele, jó lesz ez, de most úgy tűnik, van ennek némi pluszjelentése is. A Pantone színintézet egyik munkatársa, Leatrice Eiseman szerint a választásnak a szimbolizmushoz és az égbolthoz van köze.

„Megbízható. Számíthatunk rá. Néha ugyan felhős lesz, de mindig tudjuk, hogy ott van.”

Ehhez az árnyalathoz ráadásul bizonyos érzéseket, tulajdonságokat is kapcsolunk: például hűséget és állandóságot. Noha ezt a színt egyébként legtöbbször a férfi karakterekhez társítják, Leatrice szerint az, hogy egy lányra ilyen színű ruhát adnak, erőt ad a karakterének. „Ez egy nagyon lágy módja annak, hogy sugalljuk 'igen, de a fiatal nők, a fiatal lányok is lehetnek erőteljesek’.”

színek skála árnyalat

Van élet a greeneryn túl is! – Trendi színek, amik miatt tűkön ülve várjuk a tavaszt

A boltok hamarosan végre megtelnek a legújabb tavaszi darabokkal, amik – ha hihetünk az előrejelzéseknek – szuper színeket hoznak majd az életünkbe. Koktél napunk alkalmából megmutatjuk, mi melyik Pantone-színeket várjuk már tűkön ülve! 

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek