Egyéb kategória

Egy tuti tipp, hogy a nőnapi virágcsokrotok sokáig szép maradjon

Mi a legjobb a nőnapban? Az, hogy gyönyörű tavaszi virágokat kapunk a pasiktól. Most mutatok is nektek egy tuti tippet, hogyan tarthatjátok őket sokáig életben!

vous - 2017.03.08.
Egy tuti tipp, hogy a nőnapi virágcsokrotok sokáig szép maradjon

Olyan jó érzés, mikor egy friss virágcsokor illata betölti az egész szobát. Pláne most, hogy közeleg a tavasz! Mivel ma, március 8-án valószínűleg sokan kapunk vágott virágot, elhoztam nektek egy trükköt, melynek hála napokig illatozhat a virágcsokor a vázában.

A trükk: a vázába ne hideg, ne meleg, hanem LANGYOS vizet töltsetek, és átlósan vágjatok le a virág szárából, ne egyenesen – írja a Pure Wow.

virág

3 lépés, és a csokrotok tökéletesen fog mutatni a vázában

Kaptok egy gyönyörű csokrot, és a legszebb vázátokba szeretnétek rakni, de nem tudjátok, hol kell elvágni, hogy tökéletesen mutasson majd az asztalotokon? Akkor ez a cikk nektek szól, hoztunk ugyanis egy könnyű trükköt a probléma megoldására.

A tippeket ITT tudjátok elolvasni.

Hogyan működik?

Azt gondolhatnánk, hogy a hideg víz felfrissíti a virágokat, de ez nem így van. A langyos víz ugyanis serkenti a növények biológiai folyamatát és könnyebben felszívódik. A hideg víz azonban lassítja a sejtek növekedését, ami ahhoz vezet, hogy a virágok hamarabb elhervadnak.

Forrás:
iStock

Boldog nőnapot, csajok! <3

Ajánlott cikkek