Egyéb kategória

Érdemes nyomogatni a szundigombot? – ezért nem javasolják a szakértők

A világ (egyik) legidegesítőbb hangja kétségkívül az ébresztőóra, és ilyenkor nem tehetünk róla, de reflexből rányomunk a szundigombra. Plusz 5 perc pihenés jó dolognak tűnik, de mit mondanak a szakértők? Érdemes ráhúzni még egy kicsit az alvásidőre, vagy épp ellenkezőleg?

vous - 2017.03.11.
Érdemes nyomogatni a szundigombot? – ezért nem javasolják a szakértők

Ha legkésőbb 7-kor kell kimásznotok az ágyból, ti is hajlamosak vagytok 6:40-re állítani az ébresztést, és aztán 5 percenként nyomkodni a szundigombot? Ezzel nem vagytok egyedül, sőt, rengetegen ébresztik fel magukat idő előtt, hogy lélekben már készüljenek a kelésre, és ne egyik pillanatról a másikra kelljen kimászniuk az ágyból. Egy alvásspecialista szerint viszont ez pont hogy nem a jó megoldás.

Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Bizonyára ti is imádtok aludni, és a „csak még öt percet” mondat is elég gyakran elhagyja a szátokat. Igen, én is így vagyok vele. De most azt is megtudtam, hogy mi történhet, ha többször nyomjuk le a szundit reggel felkelésnél, ami még az álmainkra is hatással van.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

A szakértő szerint a gond az, hogy ezzel a taktikával pont hogy lerövidítitek azt az időt, amit rendes alvással tudnátok tölteni.

„Olyan alvási ciklusokon megyünk keresztül, amik nagyjából 45 percig tartanak, és nem tudtok végigmenni ezen a szakaszon, ha 10–15 percenként felébresztitek magatokat a szundigombbal” – írja a News.

Persze hiába a tények, attól még a reggeli ébredés nehéz dolog, és minél hamarabb kell kelni, annál csábítóbb a szundigomb. Épp ezért érdemes elolvasnotok az alábbi tippeket, amelyek megakadályozhatják, hogy rögtön visszaaludjatok még öt percre.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek