Egyéb kategória

Kutatás bizonyítja: a gyakori szex jót tesz a karriereteknek

Azt már biztosan tudjátok, hogy a szex nemcsak sokak kedvenc időtöltése, hanem oldja a stresszt, és fogyaszt is. Most viszont kiderült, hogy a gyakori ágyba bújás még a karriereteket is fellendítheti!

vous - 2017.03.15.
Kutatás bizonyítja: a gyakori szex jót tesz a karriereteknek

Az Oregoni Egyetem kutatói 159 házasember szexuális és munkavégzési szokásait vizsgálták több mint két hétig – írja a Hello Giggles. A résztvevőknek mindennap ki kellett tölteniük egy felmérést, amiből egyértelműen kiderült: akik többet szeretkeznek, azoknak jobb a hangulata, a jó hangulat pedig azt eredményezi, hogy a munkahelyükön energikusabbak és elkötelezettebbek, mint azok, akik kevesebbszer bújnak ágyba. Ráadásul ez a „jó hangulat” a szeretkezést követően 24 óráig kitart. 

Forrás:
iStock

A kutatás vezetője, Keith Leavitt így foglalta össze a felméréssel kapcsolatos tapasztalatokat:

Az egészséges kapcsolat magában foglalja az egészséges szexuális életet is, ami segít abban, hogy a dolgozók boldogok maradjanak, és aktívan kivegyék a részüket a feladatokból, ami egyaránt jótékony hatással van a munkavállalókra, és munkahelyekre is, ahol dolgoznak.

Hogy mi a tanulság? Nem érdemes a munkát a kapcsolatotok elé helyezni! Hiszen ha egészséges a kapcsolatotok – és a szexuális életetek –, akkor a munkahelyeteken is jobban fogtok teljesíetni. 

A lényeg: rendszeres szex = jobb teljesítmény a munkahelyen

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.