Egyéb kategória

Ti is örülnétek, ha folytatódna a Mátrix? Lenne egy ötletünk a készítőknek

Az utóbbi hónapok legjobb mozis híre (vagy legrosszabb, attól függ, merre húz a szívetek), hogy folytatást kaphat a Mátrix-trilógia. Persze nem a régi szereplőkkel, már ki is szemeltek egy új főhőst, de ha ránk hallgatnak, a piros helyett ezúttal inkább a kék pirulát veszik be.

vous - 2017.03.16.
Ti is örülnétek, ha folytatódna a Mátrix? Lenne egy ötletünk a készítőknek

Nekünk fiatalkorunk meghatározó mozis élménye volt az 1999-es Mátrix (a két folytatásról most inkább ne beszéljünk). Imádtuk minden percét, és néha őszintén elgondolkodtunk, hogy most is egy virtuális valóságban létezünk csak. Éppen ezért olyan felvillanyozó gondolat, hogy ez a „mese” folytatódhat.

Objektum doboz

Hollywood újabban odáig van a folytatásokért és remake-ekért, gyakorlatilag minden egykor sikeres filmről le akarnak húzni még egy bőrt. Ez néha jól sikerül, néha meg borzalmasan, előre nem is lehet kiszámítani, ezért ha meghalljuk a folytatás hírét, néha rendesen félünk, hogy vajon meggyalázzák-e a régi kedvenceket.

A Mátrix esetében több szempontból is változás várható: a Lana és Lilly Wachowski rendezőpáros (akiket akkoriban még Larry és Andy Wachowskinak hívtak) egyelőre semmilyen minőségben nincsenek jelen a projektben. Alapvetően ők álmodták meg a Mátrixot, ezért indokolt lenne, ha legalább produceri feladatokat kaphatnának.

Aztán itt a szereplők kérdése

A főszerepre Keanu Reeves helyett az elképesztően tehetséges Michael B. Jordant szemelték ki, aki biztos nagyon vagányan mutatna a fekete bőrkabátban és lakknadrágban.

Objektum doboz

Csakhogy nekünk ennél is jobb ötletünk lenne:

Miért ne lehetne egy női főszereplője az új Mátrixnak?

Aki legalább olyan menő, mint Trinity (Carrie-Anne Moss) volt 18 éve, leszámítva, hogy az ő karakterét nem a főhős iránt érzett szerelem határozná meg, mint Trinity és Neo esetében. A Trónok harcából ismert Sophie Turnert (aki Sansa Starkot alakítja) például tökéletesen el tudnánk képzelni a szerepre.

Objektum doboz

Mit szóltok? Jöhet egy új, női főszereplős Mátrix?

Ajánlott cikkek