Egyéb kategória

Tobzódás az édes mámorban – avagy ez tuti ismerős, ha édességfüggők vagytok

Gombóc Artúr szabályosan zavarba jönne, ha tudná, van a világon nála is nagyobb csoki- és édességrajongó a világon: én. Meg ti, akik pont annyira vagytok oda az édességért, mint én. Igaz? Számotokra nem az a legnehezebb döntés a világon, hogy melyik ruhát ne vegyétek meg a plázában, hanem hogy melyik csokit ne hozzátok el a boltból.

vous - 2017.03.18.
Tobzódás az édes mámorban – avagy ez tuti ismerős, ha édességfüggők vagytok

 #1 Nincs olyan, hogy csokiból elég

Folyton sóvárogtok utána, és reggeltől estig mindig van egy alkalmas időpont, amikor képesek vagytok betolni belőle egy rakatot. Lelkiismeret-furdalás nélkül. Egy tábla csoki? Mi az? Az alap a három tábla.

Objektum doboz

#2 Volt csoki, nincs csoki

Hozzátok képest a Harry Potterben lévő volt-nincs szekrény kismiska, ha az édességek eltüntetéséről van szó. A családotok pontosan tudja, hogy csak akkor jut édességhez, ha gyorsabbak, mint ti. Márpedig ti ISZONYÚ gyorsak vagytok.

Objektum doboz

#3  Legjobb védekezés: megvonás

Néhanapján, ha felismeritek, hogy elszaladt veletek a ló, megpróbáltok leállni a nagy édesség-pusztítással. Ehhez első lépésként nem vásároltok édességet, ám hiába, mert a család nem tudja jól felmérni, mire vagytok képesek, így naivan vásárol magának édességet. A baj csak azzal van, hogy mire ők ennének belőle, már nincs – hála nektek.

Objektum doboz

wagner-rozsa-csokival-csalunk-en-vagyok-a-bizonyitek-hogy-az-egeszseges-eletmod-nem-zarja-ki-a-nassolast

„Te kettőre emlékszel, de valójában tizenhatot ettél meg belőlem” – egy csoki őszinte levele egy csokifüggőhöz

Játsszunk el a gondolattal, milyen lenne, ha a csokoládék beszélni tudnának? Ha tollat ragadnának, és úgy istenigazából megírnák nekünk – nekem – azt, amit a hozzájuk való függőségről gondolnak? Vajon hogyan látnak bennünket ők?

A csokoládék gondolatait itt olvashatjátok!

#4 Kértek csokit?  

Ha meghalljátok úgy egy kilométeres körzetben, hogy valaki azt kérdi, kértek-e csokit, akkor falakon és mezőkön átgázolva ott teremtek, és jelentkeztek a porciótokért.

Objektum doboz

#5 Mi lenne, ha…

Mind elgondolkoztatok már egyszer azon, hogy milyen lenne, ha Willy Wonka csokigyára tényleg létezne, és ti bejutnátok… 

Objektum doboz

Mi mindenesetre egy szaloncukor-manufaktúrába bejutottunk, itt olvashatjátok, milyen volt. 

#6 Folyton csokit vásároltok

És nem magatoknak. Rendszeresen megeszitek ugyanis más édességét, ami kéznél van, így mindig utólag kell pótolnotok a hiányt. És ha már ott vagytok a boltban, vesztek pluszba is, hogy ha esetleg legközelebb is megesik a baj, ne kelljen újra boltba menni (kelleni fog).

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.