eljegyzés gyűrű

A gyémánt már a múlté! Így választanak eljegyzési gyűrűt a fiatalok

Az eljegyzési gyűrűt gyémánt díszíti, továbbá minél nagyobb rajta a gyémánt, annál romantikusabb a lánykérés – nagyszüleink legalábbis még így vélekedtek az eljegyzési gyűrűről. Egy felmérés szerint a mai fiatalok azonban már korántsem gondolják úgy, hogy a gyűrűnek méregdrágának kell lennie...

A szakértők arról számoltak be, hogy a házasodni vágyó fiatalok költségtudatosabbak, mint valaha, pénzüket inkább nyaralásra, lakásra vagy jövendőbeli gyermekeik tandíjára teszik félre, nem pedig eljegyzési gyűrűre költik. Régebben szinte egyértelmű volt, hogy az eljegyzési gyűrűt gyémánt díszíti, ma azonban ez már nem olyan fontos, sőt, divat lett más, különleges – és nem mellesleg olcsóbb – köveket választani. 

kék eljegyzési gyűrű

10 „valami kék” eljegyzési gyűrű, amitől eláll a lélegzetetek

Nem tudjátok, mi legyen a „valami kék” az esküvőtökön? Legyen a babona főszereplője az eljegyzési gyűrűtök – persze csak akkor, ha kék kő díszíti.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el.

A köztudatban az él, hogy egy férfinak legalább a kéthavi fizetését illik eljegyzési gyűrűre költenie. Igaz, a „szabályt” sokan ismerik, ám a valóságban kevesen költenek ennyit egy gyűrűre. A Hello Giggles szerint a pasik átlagosan 700 dollárért, vagyis nagyjából 200 ezer forintért vásárolják meg az ékszert.

Az elemzés vezetője, Anusha Couttigane azt mondta, a párok inkább a megfizethető eljegyzési gyűrűket keresik.

A házasodni vágyók számára manapság fontosabb az esküvő, egy új lakás, vagy jövendőbeli gyermekeik neveltetése, mint az eljegyzési gyűrű, ezért inkább ezekre spórolnak.

Objektum doboz

Továbbá gyémántgyűrű helyett már gyakran választanak olyan eljegyzési gyűrűt, amit smaragd vagy rubin díszít. Ezek nemcsak olcsóbbak a gyémántnál, de különlegesebbek is, a fiatalok számára pedig nagyon fontossá vált, hogy a gyűrű kifejezze az egyéniségüket és tökéletesen passzoljon hozzájuk. 

Azt hiszem, kijelenthetjük: a gyémántok többé már nem a nők legjobb barátai.

emcsi

Kaland a köbön: gyémántot csiszoltam!

Nem a gyémánt a legjobb barátnőm. Mégis vele karöltve csináltam meg életem első riportját nektek. Izgulás, eső, izgulás, jókedv, és még mindig eső. Ez jellemezte azt a napot, amikor útnak indultam, hogy csináljak valami olyat, amit eddig még soha. Gyémántgyűrűt próbáltam és gyémántot csiszoltam.

Jelentem: összebarátkoztunk.