Egyéb kategória

Ettől bezsongtok: tavaszi szuperzöldség ingyen – gyomnövényből gyógynövény

Az éledő tavasz sok zöld finomsággal lep meg minket. A közkedvelt medvehagyma és a még kevésbé ismert turbolya mellett a zsenge csalánt is érdemes frissen fogyasztani!

vous - 2021.03.07.
Ettől bezsongtok: tavaszi szuperzöldség ingyen – gyomnövényből gyógynövény

A csalánteát talán mindenki ismeri, rengeteg jó tulajdonsága van – az egyik leghatékonyabb tiszítító hatású herbatea, ezért böjt, tisztítókúra, diéta esetén kimondottan ajánlott. Remek méregtelenítő, feloldja a szervezetből az anyagcseréből származó salakanyagokat, ráadásul vízhajtó hatású, de emellett vitalizál és növeli a szervezett ellenálló képességét. 

katolikus

„A megáldott pászkát mindig finomabbnak éreztem, mint mielőtt elvittük a misére” – Katolikus ünnepek egy modern lány emlékeiben

Ha a chat vagy az iMessage létezett volna 100-150 évvel ezelőtt, az ismerkedés első kérdése a „mizu?” helyett a „milyen vallású vagy?” lett volna. Manapság ez igazán viccesen hangzik, hiszen ezt nem igazán tartjuk fontosnak, mert ha még vasárnaponként el is megyünk a családdal a templomba, egy 21. századi fiatal nem őrzi az egyházi hagyományokat.

Miért is tenné?

A friss csalán is tudja mindezt, ráadásul rengeteg vasat tartalmaz, ami a vérszegénység esetén tesz jó szolgálatot, így nőknek kiemelten fontos. Emellett jelentős mennyiségű káliumot és kalciumot, valamint C- és B-vitamint, béta-karotint is tartalmaz.

És ingyen is van, csak le kell szedni!

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek