Trend

Hogy lehet ekkorát tévedni? Ezek voltak a filmtörténelem legnagyobb „divatbakijai”

Gyakran nem értjük azokat az embereket, akik tényleg azzal töltik az idejüket, hogy a filmek megnézése és egyszerűen élvezése helyett kockáról kockára végigböngészik őket, hogy megtalálják a legapróbb hibákat is. Na jó, a filmes bakikat aztán mi is szívesen nézzük, főleg, ha azok a ruhákhoz köthetők. Mint ezek itt.

vous - 2017.03.21.
Hogy lehet ekkorát tévedni? Ezek voltak a filmtörténelem legnagyobb „divatbakijai”

Nem tudjuk (őszintén nem), kinek jut eszébe azon gondolkodni például a Rettenthetetlen vagy a Dirty Dancing nézése közben, hogy „hmm, ezek a ruhák nem is léteztek akkoriban”, pedig van ilyen. Miután elolvastuk ezeket a hatalmas bakikat, csak az jutott eszünkbe: a mozik kosztümösei miért nem néznek utána annak a korszaknak, amikor a filmjük játszódik? Csak egyetlen feladatuk lenne: korhű ruhákat összeválogatni vagy tervezni. Nem is gondoltuk volna, hogy ezekben a világhírű mozikban sem sikerült nekik…

Rettenthetetlen (Braveheart)

Mel Gibson egy skót szoknyában rohangálja végig a filmet, ami a 16. században terjedt el a skót férfiak körében. Csakhogy a film az 1300-as években játszódik.

Objektum doboz

My Girl – Az első szerelem

Emlékeztek még Vada hangulatgyűrűjére? Lehet, hogy kisebb korotokban nektek is volt. Tényleg egy nagyon cuki része volt a filmnek, kár, hogy csak három évvel később találták fel, miután a film játszódik.

Objektum doboz

A Karib-tenger kalózai (Pirates of the Caribbean)

Az egyik jelenetben a kalózok közé keveredett egy cowboy. Mivel a mozi maga elég laza, akár szándékos kis baki is lehetett, mindenesetre a filmimádók rögtön kiszúrták maguknak a dolgot. Aztán a Johnny Depp fejfedőjéből kilógó elég feltűnő Adidas feliratról már nem is szólva.

Objektum doboz

Ének az esőben (Singin’ in the Rain)

Az ikonikus mozi a '20-as években játszódik, amikor a nők „felszabadítása” épp csak elkezdődött a fűzők és a zárt, hosszú szoknyák alól. Bejöttek a flapper ruhák és a testhezálló sziluettek. Na, ehhez képest a filmben Debbie Reynolds egy puffos, rózsaszín ruhát visel, ami tipikusan az '50-es évek divatja volt.

Objektum doboz

Dirty Dancing

Biztos emlékeztek arra a jelenetre, amikor Baby sokszori próbálkozásra „áttáncolja” magát a hídon egy szál farmersortban, aztán titokban ki is rúzsozza a száját. A film 1963-ban játszódik, amikor még közel sem viseltek ilyen rövid nadrágokat a nők. Még az olyan bébik sem, mint Baby. A farmersortok a '60-as évek végén kezdtek el terjedni, a '70-es években a Hazárd megye lordjai által váltak egyre népszerűbbé, és csak a '80-as években lettek a nők gardróbjának kötelező elemei.

Objektum doboz

Schindler listája (Schindler’s List)

Valaki azt is észrevette, hogy a filmben szereplő nők lába borotvált volt. Egyrészt nehéz elképzelni, hogy a koncentrációs táborok borzalmai közepette a nőknek lehetőségük lett volna (vagy egyáltalán ezzel foglalkoztak volna) leborotválni a lábukat, másrészt a szőrtelenítés szokása inkább csak az '50-es évektől kezdve terjedt el Európában.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek