Egyéb kategória

Friss, természetes, egészséges és változatos – leteszteltük az Oh My Greent!

A napokban ellátogattunk a nemrégiben nyílt és kissé talán megosztó Oh My Greenbe, hogy a saját szemünkkel lássuk, illetve minden érzékszervünkkel letesztelhessük. A kicsivel több mint egy hónapja nyílt egészséges „reggelizőhely” eddig kapott hideget, meleget, habár a mérleg nyelve még így is a pozitív oldalra dől, kíváncsivá tett, vajon mi is tudunk-e még rátenni egy lapáttal. Merthogy persze nem olcsó, de az egészséges ételek sokszor eleve nem azok, na meg sokak szerint nem is igazán finomak... Utánajártunk!

vous - 2017.03.22.
Friss, természetes, egészséges és változatos – leteszteltük az Oh My Greent!

Mi a legfontosabb abban az ételben, amit eszünk?

Hogy finom legyen, kívánatos, gyorsan hozzájussunk, és ár/érték arányban is tökéletesen illeszkedjen a pénztárcánkhoz. És még? Naná, hogy legyen a lehető leginkább egészséges az adott fogás, még ha sokaknak nem is ez az elsődleges szempontjuk, azért érdemes rá törekedni. Ha pedig szuperegészséges fogásokról beszélünk, akkor jó, hogy megoszlanak majd a vélemények.

Főleg itthon, ahol „gasztroforradalom” ide vagy oda, nagyrészt még mindig a pizza, hamburger, rántott hús hármasa a favorit, na meg a jó kis hazai ízek. Ne értsetek félre, ezzel semmi baj nincs. De hogy ne terheljük a szervezetünket heti hét napból 0–24-ben, érdemes megtalálni a balanszot a „minden belefér” és a „nem árt odafigyelni az egészségre” között. Erre pedig pont tökéletes ez a hely!

Merthogy ehettek itt is szendvicseket, husikat, épp csak nem szuperfűszeresen és zsírban tocsogósan…

De ettől még, higgyétek el, találtok itt fantasztikus fogásokat!

Forrás:
Molnár Anikó

Én a hétköznapokban persze igyekszem a lehető legegészségesebben étkezni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy csak és kizárólag magvakon, zöldségeken és halon éldegélek.

Eszem én szinte mindent, de ezeket legtöbbször én főzöm, és törekszem arra, hogy minőségi alapanyagokból készítsem el a fogásokat. Azonban nincs mindig időm a konyhában pepecselni, és ilyenkor már délelőtt 10-kor felmerül a kérdés, hogy:

mit is fogok ma ebédelni?

Ez itt nem volt kérdés, illetve sokkal inkább az, hogy a széles kínálatból mi az, amire essen a választásom. Az ételek szemet gyönyörködtetőek és izgalmasak, és igen, valóban nem gombokért adják őket, de lehet náluk találni pénztárcabarát fogásokat is, maximum nem olyan széles skálán, mint drágább társaikat. Egy zöldséges frittatáért 790-et, a tojásos galette-ért 590-et kérnek el, míg mondjuk egy salátáért már akár 1690-et is.

De őszintén, valljátok be, mennyit fizettek egy gyorsétteremben egy burgermenüért?

Forrás:
Molnár Anikó

Ezek legalább szuperegészségesek, és abban is biztosak lehettek, hogy jól fogtok lakni velük, hiszen nemcsak az egészséges zöldeket és olajos magvakat, de halat, rákot és húsféléket is tartalmaznak. Ha pontokba kellene szednem, miért is ajánlom a helyet, a következők szerepelnének rajta:

  • Egészségesek, változatosak, izgalmasak, esztétikusak az ételek.
     
  • Mind ízekben, mind árakban megtalálhatjátok a számotokra legmegfelelőbb fogást.
     
  • Széles a kínálat: találtok salátákat, szendvicseket, péksüteményeket, édességeket, smoothie-kat, mártogatósokat, ízesített vizeket és juicykat.
     
  • Az ételeket szakértők állították össze, számtalan ételintoleranciát szem előtt tartva, így glutén-, laktóz-, és ki tudja még hányfajta ilyen-olyan mentes ételt is találtok náluk.
     
  • Új ízeket, ételkombinációkat ismerhettek meg, amiket előtte talán soha nem próbáltatok, így inspirációnak is érdemes tenni velük egy próbát.
     
  • Ha csak kávéznátok egy jót, akkor is megéri beülni, mert nagyon jó a hely atmoszférája.
     
  • Ha siettek, a kiszolgálópultnál felkaptok egy doboz ételt, fizettek, és rohanhattok tovább, de ha komótosan reggeliznétek/ebédelnétek itt, azt is megtehetitek.

Forrás:
Molnár Anikó

Az ételeket egyenként becsomagolva kínálják, ami praktikusság szempontjából szuper, miközben pont ebben találtam egy aprócska kivetnivalót. Ha már ennyire egészségtudatosak, akkor, azt gondolom, ugyanekkora figyelmet kellene fordítaniuk a bolygónk egészségére is.

DE! Ahogyan megtudtam tőlük, több csomagolásuk is a lebomló hulladékok táborát erősíti, és habár még nem mindegyik, de törekednek rá, hogy előbb-utóbb a környezettudatos csomagolásokat alkalmazzák ételeiknél.

nem-is-olyan-nehez-igy-csokkentsetek-a-szemeteteket1

Nem is olyan nehéz: így csökkentsétek a szemeteteket!

Emlékeztek még arra lányra, aki 3 év alatt mindössze egy befőttesüvegnyi szemetet termelt? Azt hiszem, akárhogy is próbálkoznék, számomra ez lehetetlen küldetés lenne. De még ha nem is sikerül ennyire lecsökkentenem az általam termelt szemét mennyiségét, akkor is megéri a próbálkozást.

Mi ottjártunkkor négyfajta ételt és kétfajta italt is megkóstoltunk, és bátran állíthatom, mindegyik kifogástalan volt, így habár először jártunk ott, abban biztosak vagyunk, hogy nem utoljára. Ami persze nem csak és kizárólag az ételeknek és a kedves kiszolgálásnak, de a dizájnak is köszönhető, amit egy szupertehetséges enteriőrtervező, Matisz Aliz álmodott meg!

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek