Összeköltözés párkapcsolat fázisokd

Hogyan hódítsuk meg a fiókokat? – Avagy az összeköltözés legfontosabb fázisai, amiken minden pár keresztülmegy

Végre minden tökéletes. Úgy érzitek, megtaláltátok a pasit, akivel hosszú távra tervezhettek. Jó vele, megnevettet titeket, minden jel arra utal, nagyon egy húron pendültök. Legszívesebben minden szabadidőtöket vele töltenétek. De várjunk csak, miért is ne tölthetnétek?

Nagyjából így jut el mindenki a következő kijelentésig:

össze szeretnék költözni a párommal.

Elvégre mi baj lehet belőle? Úgyis rengeteget vagytok együtt, már nem is emlékeztek, mikor töltöttetek el nélküle több napot egyhuzamban, és hát úgyis felesleges két albérletet fenntartani, ha folyton csak egyet használtok…

De ez persze nem ilyen egyszerű. Sőt, a legtöbb párnál komoly fordulópontot jelent, hiszen együtt lakni valakivel (igen, még az álompasitokkal is) nehezebb, mint gondolnátok. Bármennyire szeretitek is a másikat, száz százalék, hogy lesznek olyan „dolgai”, amiktől a falra másztok. Már csak az a kérdés, mennyire viseli ez meg a kapcsolatotokat.

De ne szaladjunk ennyire előre, az összeköltözés azért nem egyik pillanatról a másikra történik. Már azelőtt vannak jelei, mielőtt megfogalmazódna bennetek a gondolata.

1. Amikor még nem tudjátok, hogy szeretnétek összeköltözni – de már minden jel arra utal

Ez az a fázis, amikor még észre sem veszitek, mennyi időt töltötök együtt. Amikor még próbálnátok alkalmazkodni a megszokott „szinglirutinjaitokhoz”, de már nem nagyon megy. Munka után már nem is mentek haza, hanem egyből hozzá, jobban tudjátok, mit hol talál meg a lakásában, mint ő maga, valamint egyre többször jöttök rá, hogy a ruhadarab, amit kerestek, nála van.

fogkefe

5 tárgy, amit egy nő először otthagy a pasinál

A VOUS-lányok között tartottam egy villámfelmérést arról, hogy melyik az az 5 tárgy, amit egy nő először otthagy a pasinál. Ennek alapján ezek a következők:

  • fogkefe
  • tusfürdő
  • hajgumi
  • alvós póló
  • fésű

2. Amikor rájöttök arra, hogy össze szeretnétek költözni a pasival

Ez tulajdonképpen az a pont, mikor rádöbbentek arra, hogy azon felül, hogy legszívesebben minden időtöket vele töltenétek, az összeköltözés mennyire praktikus is lenne. Többet lehetnétek együtt, nem kéne előre összecsomagolni a másnapi ruhátokat, ráadásul elég lenne egy albérletet fizetni kettő helyett.

Az én esetemben például a legfontosabb érv az összeköltözés mellett az volt, hogy többet lehetnénk együtt, és nem pocsékolnánk el naponta több órát utazással.

3. Amikor már tudjátok, hogy össze szeretnétek költözni a pasival, de azt nem, hogy ő erről mit gondol

Ez végül is egy puhatolózós tesztidőszak, amikor még nem meritek felhozni a témát, mert nem vagytok biztosak abban, hogy a párotok is készen áll az összeköltözésre. Ilyenkor jön az, hogy „véletlenül” egyre több dolgot hagyok ott nála, hogy megnézzétek, hogy reagál, aztán a finom kis célzások, hogy jó lenne, ha nem a táskátokból kéne öltözködnötök minden reggel.

Forrás:
Depositphotos

4. Az összeköltözés – első pár nap

Ez egy izgalmas, tervezgetős időszak. Itt realizáljátok először azt, hogy bár valószínűleg nagyon jó lesz együtt, azért nehézségek is felléphetnek. Több cucca van, mint amire számítottatok, az új ágy kényelmetlenebb, mint a régi, sőt, az a szuper kis szolárium már nem fog útba esni hazafelé…

5. Amikor az összeköltözés-para a tetőfokára hág: az együttélés első hónapjai

Az első necces pont a lakás berendezése. Tudjátok, mikor előkerülnek azok a bizonyos tárgyak, amik már a lakásában is szúrták a szemeteket – esetemben ez például egy konkrét teknőspáncél (!) volt, ami azóta is a nappalink falán díszeleg.

Aztán még egy dolog, amire talán nem számítotok: nem elég, hogy nem egyezik meg az ízlésetek a lakberendezés terén, de még azt sem hagyja, hogy az legyen, amit ti akartok – legalábbis nálam ez a helyzet. Míg én inkább a letisztult stílust kedvelem, és próbálom követni a dekortrendeket, addig a barátom legszívesebben telezsúfolná a szobát a számára fontos családi ereklyékkel és fura, fából készült szobrocskákkal.

Ezt a problémát mi úgy orvosoltuk, hogy a nappali berendezésénél ő volt a „főnök”, a háló berendezésénél pedig én.

alvás párkapcsolat ágy

4 dolog, amire nem számítotok, ha összeköltöztök a pasitokkal

Az összeköltözés mindig fontos mérföldkő egy kapcsolatban. Ha ugyanis együtt éltek, abból sok minden kiderül, többek között egy nagyon fontos kérdésre is választ kaphattok: kiderül, hogy el tudjátok-e viselni a másik apró, bosszantó szokásait. Ha a válasz igen, akkor az egy nagyon jó jel!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

De a berendezkedés csak egy dolog, ez után jöttök majd rá arra, hogy a párotoknak is vannak idegesítő szokásai. Nem hajtja le a WC-ülőkét, mindig elöl hagyja a tányérját, túlságosan hangosan nézi a tévét. Igaz, ezek csak apróságok, az együttélés során mégis hatalmas vitákat gerjeszthetnek.

Mi például képesek voltunk egy poros asztal miatt napokig vitázni…

Aztán arra is rájöttök, hogy bármennyire is csodáljátok a párotokat, ő is emberből van. Gondolok itt mindenre, ami eddig kínosnak számított köztetek: lábszag, böfi, puki, kaki. Ha ez nem oszlatja el a rózsaszín ködfelhőket, akkor semmi!

Ami még szintén kiakaszthat: nem tudtok elvonulni.

Oké, oké, lehet, hogy eddig is sokat voltatok együtt, de nem állandóan. Bármennyire is jó vele, néha mindent megtennétek azért, hogy egy kicsit egyedül legyetek.

Amikor az összeköltözést túlélte a kapcsolatotok

Ha a fentebb említett dolgokat átvészeltétek, és ezek ellenére is úgy gondoljátok, hogy ti vagytok a világ legszerencsésebb emberei, hogy együtt élhettek a párotokkal, akkor jó hírem van: a kapcsolatotok túlélte az összeköltözést.

Igaz, nehézségek mindig lesznek, de ezentúl is próbáljatok a jó dolgokra koncentrálni. Arra, hogy milyen jólesik, ha megölel, mikor hazaértek a munkából. Hogy milyen jó minden egyes nap mellette ébredni, minden egyes nap szeretni.

Ha ezeket értékelitek, akkor nem lesz baj!

par-kapcsolat-veszekedes-vita

5 vita, amin minden pár átesik összeköltözés után

Ohh, az összeköltözés. Az egyik legnagyobb mérföldkő egy pár életében, ezért is érdemes alaposan megfontolni, mikor vágtok bele. Ha mostanában terveztek közösen átbútorozni egy lakásba, fontos, hogy tudjátok, az alábbi dolgokon előbb-utóbb minden friss „lakótárs” összekap egy kicsit.

Olvassátok el a cikket ide kattintva!