Egyéb kategória

Papírpornó a javából: tollakra, noteszekre és irattartókra bármennyit el tudnék költeni

Ti mire költenétek el egy kisebb vagyont, ha mondjuk nyernétek a lottón? Én papírra és írószerekre. Imádom őket. Szerintem egy papírboltnak nemcsak a kínálata, de még az illata is isteni! Ha hozzám hasonlóan ti is papírfetisiszták vagytok, akkor azért – ha nem, akkor pedig azért olvassátok el a cikkünket, hogy meggyőzhesselek titeket róla: ezek a cuccok a legszebb dolgok a világon!

vous - 2017.03.23.
Papírpornó a javából: tollakra, noteszekre és irattartókra bármennyit el tudnék költeni

Mindenkinek más a gyengéje. Van, akinek a cipők, mások a körömlakkokért rajonganak – én a papírboltokért, pontosabban az ott kapható árukért vagyok megőrülve. Nálam jobban valószínűleg senki nem sajnálja, hogy egyre ritkábban írunk tollal, és mutatós jegyzetfüzetek helyett inkább a telefonunkba jegyezzük fel a gondolatainkat.

Hiába telt már el 10 év is az utolsó matekórám óta, a körzők és a vonalzók között órákig tudnék válogatni – ugyanis ha hiszitek, ha nem, kifejezetten gyönyörű vonalzószettek kaphatóak. Ha egy vagyont költhetnék el felelőtlenül bármire, akkor simán el tudnék költeni százezreket a papírboltokban (olyan dolgokra, amiket aztán nem használnék, hiszen az én zsebemben is ott lapul egy telefon, ami minden íróeszközt kivált).

gyűjtő szenvedély

Ezt gyűjtöttük a lájkok előtt – kitaláljátok, mit?

Vannak dolgok, amiktől az ember önkéntelenül öregebbnek érzi magát a koránál. Rám ilyen hatással van például, ha eszembe jut a pillanat, amikor bekötötték hozzánk az internetet. Vagy amikor kazettára vettem fel a jó(nak gondolt) számokat a rádióból, hogy később is meg tudjam hallgatni a kedvenceimet. Vagy amikor rádöbbenek, hogy tiniként mit gyűjtöttem. Vajon kitaláljátok?

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

„De miéééért?”

És hogy mi olyan csodálatos ezekben a cuccokban? Az, hogy eleganciát csempésznek a mindennapokba.

Van, aki szerint egy használt vonatjegy is tökéletesen alkalmas arra, hogy könyvjelzőként funkcionáljon, de szerintem elmondhatatlanul elegáns, amikor az ember megtisztel egy könyvet egy ahhoz méltó könyvjelzővel.

Sikkes, amikor valaki komoly tollal ír alá, nem pedig a táskája mélyéről előkutatott reklámtollal, aminek talán még a kupakja sincs meg.

Összeszedettséget sugároz, ha valaki hangsúlyt fektet arra, hogy a határidőnaplója szép legyen – és hiszem, hogy akinek a füzetében rend van, annak a fejében és az életében is rend van.

Bár azt mondják, ezek a termékek egyre inkább ki fognak kopni az életünkből, én azért bízom benne, hogy teljesen sosem fognak eltűnni. Biztató, hogy a jóslatokkal ellentétben épp virágzik a Bullet Journal-őrület, de a klasszikus naplóírásnak is mindig meglesznek a hívei.

Forrás:
Instagram
bullet journal

Viszlát, káosz, helló, hatékonyság! Ismerjétek meg a Bullet Journalt!

Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem tudod magad utolérni? Mindent elfelejtesz? Nem tudod rendszerezni az életed? Nem is olyan régen még a scrapbook nevét tanulgattuk, nemrég viszont új őrület ütötte fel a fejét. Az Instagramon, de még inkább a Pinteresten folyamatosan beleszaladok határidőnaplók oldalaira kerülő műalkotásokba. Alattuk minden esetben ott figyel a #bulletjournal hashtag. A BuJózás – ahogy itthon is egyre többen emlegetik – azonban sokkal több, mint kreatív művészkedés egy határidőnaplóban. Szerencsére nem kell hozzá se kézügyesség, se kalligráfiai tehetség, se művészi véna, de ha jól használjátok, meg fog változni az életetek.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Amit nem lehet meghekkelni

Nem véletlenül lesz mindig kultusza a naplóírásnak:

a papír tényleg megőrzi a titkainkat – ez a mai világban pedig nagyobb érték, mint valaha.

Írni persze digitálisan is lehet anélkül, hogy azt bárkivel megosztanánk, de a kettő között óriási a különbség. Egy szép füzetnek az az előnye, amit mások a hátrányának gondolnának: véges az oldalainak a száma, ezért megfontoltan kell döntenünk arról, hogy mit írunk le, és mit nem. A papírra vetett gondolatainkat jobban megválogatjuk, mint azokat, amiket az online térbe lövünk ki. Korlátozottak vele a lehetőségeink, de lehet, hogy ez nem is baj.

Bazár

1. Ykra, 2. A+R, 3. Nuuna - Fiók, 4. Nuuna - Fiók, 5. Moleskine, 6. IKEA, 7. Papierniczeni - Fiók, 8. Papierniczeni -Fiók, 9. DVshop

1. Ykra, 2. A+R, 3. Nuuna – Fiók, 4. Nuuna – Fiók, 5. Moleskine, 6. IKEA, 7. Papierniczeni -– Fiók, 8. Papierniczeni – Fiók, 9. DVshop
Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek