Egyéb kategória

Csokikehely lufiból, házilag – menő desszert ehető tálkában

Nagyon mutatós és jópofa a csokoládéból készülő desszertes tálka – csokiimádó vendégeinket, szeretteinket lenyűgözhetjük vele. Gyerekjáték elkészíteni, csak néhány lufi és egy kis csoki kell hozzá.

vous - 2017.03.24.
Csokikehely lufiból, házilag – menő desszert ehető tálkában

A legegyszerűbb pohárkrémek, egy egyszerű gyümölcssaláta vagy a boltban vett fagyi is elegáns és ünnepi desszertté válik, ha magunk készítette csokikehelyben tálaljuk. Kisebb, úgynevezett dekor- vagy partilufikra lesz szükségünk, valamint csokoládéra, ami ízlés szerint lehet étcsokoládé, tejcsokoládé vagy akár fehér csokoládé is.

cukor leszokas

Cukor vagy alkohol? Kiderült, melyik a károsabb!

Mit szólnátok egy pohár borhoz, vagy inkább egy tábla csokoládé esne jól? Az biztos, hogy az egészséges életmóddal egyik se nagyon fér össze, de most végre kiderült, hogy melyik a károsabb.

IDE kattintva kiderül!

A csokifajta kiválasztásánál azzal azért érdemes kalkulálni, hogy a tejcsoki és a fehér csoki olvadékonyabb, ezt túl meleg időben nem ajánljuk. Szobahőmérsékleten még semmi bajuk nem lesz, de tekintettel arra, hogy úgyis édességet tálalunk benne, talán szerencsésebb étcsokit választani, már ha nem akarunk cukorsokkot kapni…

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Mikes Márk
Ajánlott cikkek