Egyéb kategória

Koktélbár otthon: készítsetek elegáns és látványos Cosmopolitan italt!

Az egyik legkedveltebb női ital a Cosmopolitan koktél, csupa csajosság: rózsaszín, gyümölcsös, kellemesen édes, nem mellesleg nagyon mutatós az Y pohárban – és éppen ennek köszönheti karrierjét, illetve gyakori szereplését a Szex és New York sorozatban.

vous - 2017.03.25.
Koktélbár otthon: készítsetek elegáns és látványos Cosmopolitan italt!

A koktél maga a '80-as évek közepén született a floridai South Beachen, ahol egy leleményes mixerlány, Cheryl Cook arra lett figyelmes, hogy rengetegen rendeltek Y pohárban felszolgált vodka-martinit, mert ez olyan elegáns, látványos.

Kitalált hát egy vodkaalapú, citrusos, friss és könnyű koktélt, amit egy kevés áfonyalével rózsaszínre festett, hogy még mutatósabb legyen:

a siker nem maradt el, a Cosmopolitan népszerűsége gyorsan terjedt, de igazi világhírét valóban Carrie Bradshaw kedvenc italaként nyerte el.

koktél horoszkóp

Csillagjegyetek elárulja, milyen koktél illik hozzátok!

Fantasztikus dologra bukkantunk! Imádjuk a horoszkópot, na meg a finom csajos koktélokat is. Ez a kettő most párosul. Illetve csillagjegyeink párosulnak a koktélokhoz. 

A cikk folytatása ITT jön!

Az eredeti recept egy kicsit módosult a közízlésnek engedve, igaz, mindenki variálhatja kicsit ízlése szerint. Az alap minden esetben a vodka (citromos vagy natúr), narancslikőr (Cointreau vagy triple sec), citromlé vagy lime-szirup, áfonyalé vagy esetleg feketeribizli-lé, és a legfontosabb: a martinispohár jól behűtve, hogy igazán mutatós legyen.

Létezik kék változata is, itt az áfonyalé helyett fehéráfonya-lé, triple sec helyett pedig Blue Curaçao kerül bele, de őszintén szólva ez sokkal kevésbé mutatós és finom…

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek