Varázsoljátok újjá a konyhátokat egy polc átrendezésével

5 magyar szakács jópasi, akit szívesen elnézegetnénk a konyhánkban

Na, nemcsak a két szép szemükért nézegetnénk el ezeket a gasztrogurukat a konyhánkban, hanem azért is, mert amit ők a konyhában művelnek, az varázslat. Nem túlzás azt mondani, hogy igazán büszkék lehetünk a magyar séfjeinkre, szakácsainkra, gasztrobloggereinkre. 

Széll Tamás

Magyarország egyik legismertebb séfje, aki a 2016-os Bocuse d'Or Europe győzelmével tudatosította a világban, hogy kis hazánknak igenis helye van a nemzetközi gasztrotérképen. Még 2011-ben az Onyx étteremnek is meghozta a sikert, séftársával, Szulló Szabinával Michelin-csillagot kapott. Most a magyaros ízvilágnak szenteli az idejét, ételeit – ha a konyhátokban nem is – a Stand 25 étteremben kóstolhatjátok meg.

Objektum doboz

Főzelékes Feri

A szőke srác még bloggerként egyedi főzelékeivel lopta be magát a szívünkbe. Aki még általánosban megutálta a menzán a főzeléket, az Feri főzelékeitől ismét hinni kezd a gasztronómiában. Ezekben a főzelékekben ugyanis nincsen liszt, se hús, viszon van sok-sok friss, ropogós zöldség.

Objektum doboz

Fördős Zé

A Street Kitchen című tévéműsor és videoblog házigazdája, és a Konyhafőnök című műsor zsűritagja több szakácskönyvet is tudhat a magáénak. A munkája a szenvedélye, és ahogy ő mondaná: „A szaft a lelke mindennek, ezt jól jegyezzétek meg!”

Objektum doboz

Segal Viktor

Segal Viktor a Hilton Budapestben kezdte a pályafutását, majd a Hilton Tel Avivban, és számos más nemzetközi étteremben és szállodában gyűjtött tapasztalatokat. Hazatérte után a Baraka étterem vezetője lett, majd saját éttermet nyitott. Jelenleg független tanácsadóként dolgozik, ő a csúcsgasztronómia egyik legelismertebb hazai képviselője. 

Objektum doboz

Bernáth József

Bernáth József a rafinált, mégsem időigényes konyhai fortélyok mestere, ráadásul ezeket a titkokat nem tartja meg magának, hanem megosztja a háziasszonyokkal, hobbiszakácsokkal is.

Objektum doboz

+ 1 Gianni

Örülhet Magyarország, hogy az olasz származású gasztroguru úgy döntött, Magyarországot választja otthonául. Giannit, noha tett egy rövid kitérőt a média felé, ma már teljesen beszippantotta a gasztrovilág, éttermei mindig tele vannak. 

Objektum doboz