Egyéb kategória

Jönnek a csíkok! De kinek áll jól a tavasz egyik legszerethetőbb trendje?

Kijelenthetjük: az idei tavasz a túlzásokról szól – már ami a divatot illeti. Tombolnak az élénk színek, és olyan darabok lettek az idei kedvencek, amikben az utcán sétálva is a kifutón érezhetjük magunkat. Ha azt hittétek, a fodros ruhadarabok idén ellopták a show-t, várjátok ki a végét. Jön a minták jolly jokere! 

vous - 2017.03.26.
Jönnek a csíkok! De kinek áll jól a tavasz egyik legszerethetőbb trendje?

Jönnek a csíkok – minden mennyiségben!

Az idei tavaszi trendeket tekintve bőven akad alkalmunk arra, hogy kitűnjünk a tömegből. Ott van például a retinaszaggató Barbie- vagy fukszia rózsaszín, ami teljesen betelepült a boltokba, valamint a puffos ujjak, óriási fodrok sem igazán engedik, hogy elvegyüljünk a szürke hétköznapokban. Ha ez nem lenne elég, jönnek a Vogue oldalán csak „statement stripes”-ként, azaz hangsúlyos csíkokként emlegetett mintás ruhadarabok is. 

Idén tavasszal a klasszikus, matrózcsíkos ruhákat félretehetjük egy időre, ugyanis előtérbe kerülnek a feltűnőbbnél feltűnőbb csíkok. Hogy mire gondolok pontosan? Arra, hogy idén a csíkos minta szinte mindenhogy hódítani fog: vízszintesen, függőlegesen, váltakozva, átlósan, vékonyan és vastagon. Sőt, színes verzióban üt igazán! 

Mit mond egy személyi stylist?

Kíváncsi voltam, mi a véleménye egy hozzáértőnek, van-e okunk örülni a csíkoknak, amikről sokan azt gondoljuk, szinte mindenkinek jól állnakSzemes Nóra személyi stylist elárulta, fontos kihangsúlyozni, hogy ha csíkos ruhadarabokról beszélünk, nem mindegy, hogy: fekete, fehér csíkos-e az adott ruhadarab, több színből állnak-e a csíkok, egyáltalán azonos vagy változó szélességűek-e a csíkok.

Itt jön ugyanis képbe a legfontosabb szabály, amit érdemes megjegyeznünk: minél több színű és minél vastagabb csíkok díszítik a ruhát, annál könnyebben szélesíthetjük az alakunkat.

„A vastagabb csíkozású ruhadarabokat leginkább a fiús testalkatú nőknek ajánlanám. Ők azok, akiknek az adottságaik elbírják a csíkokat, a többi testalkattal bíró hölgyek jobb, ha vigyáznak. Fontos azonban megemlíteni, hogy korántsem csak a csíkok méretétől és színétől függ, hogy mi hogyan áll: a ruhák fazonja sem elhanyagolható. 

Nem szabad elfelejteni, legyen szó vékonyabb vagy vastagabb csíkokról, a mintás ruhadarabot mindig ott érdemes viselni, ahol erősíteni akartok az alakotokon

– mondja Nóra, aki hozzátette, az aktuális csíkos trendekkel csak akkor barátkozzatok meg közelebbről, ha tényleg beleszerettetek, és jól is áll a kiválasztott ruhadarab. Elvégre mégiscsak múló trendről beszélünk. 

Megtetszettek? Szerezzétek be a legjobbakat!

1.MANGO  2.Zara  3.Zara  4.MANGO  5.Zara  6.H&M  7.Zara  8.Zara

1. Mango 2. Zara 3. Zara 4. Mango 5. Zara 6. H&M 7. Zara 8. Zara
Forrás:
VOUS
Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

„Csíkos felsőhöz virágos alsó? Na ne már! – gondolnátok magatokban a legtöbben, és így éreztem én is idáig. Amellett, hogy évekig csak fekete ruhák sorakoztak a gardróbomban, a mintáktól is irtóztam. Mégis hogyan és mivel viselném őket? Ilyen felfogással képtelenség volt elhinni, hogy a menő street style képeket leszámítva bárhol is megállná a helyét egy mintás alsó, mintás felső kombó. Pedig de!” Kíváncsiak vagytok a teljes cikkre? Gyertek, olvassátok el ITT

Ajánlott cikkek