anya-gyerekek-testverek-kutya-csalad-seta

Anyukátok folyton a tesótok nevén szólít titeket? Megvan ám az oka!

Ha van tesótok, akkor biztos, hogy legalább ezerszer hívott már anyukátok véletlenül titeket az ő nevén. Még akkor is, ha egyébként öcsétek van, és messzebb nem is lehetne a kezdőbetűtök az ABC-ben. Valójában viszont ezt dicséretként is értelmezhetnétek, mindjárt el is mondom, miért!

Hiába ugyanaz a nevem már közel 25 éve, anyu még így is előszeretettel szólít a húgomén. Persze ezt mindig véletlenül teszi, fél másodperc múlva már kapcsol is, de esküszöm, nem tudnám felidézni, hány százszor került már erre sor. Néha már észre sem veszem, úgy hozzászoktam, hogy Viviből Dalmává avanzsáltam otthon. Ez pedig gyanítom, hogy minden háztartásban így van; de miért?

pizsama gyerekek karácsony

Így hat a személyiségetekre, hogy hányadiknak születtetek

Az, hogy hány tesótok van, rengeteg dolgot befolyásol az életetekben. Például hogy mennyire kell összehúznotok magatokat a kocsi hátsó ülésén, vagy azt, hogy hány ezer órát kell várakoznotok, mire végre bejuttok a fürdőszobába. Jó, tudom, utóbbinál kicsit túloztam, de tapasztalatból mondom, tényleg egy örökkévalóságnak tűnik! A tesók viszont nem csak ezekre vannak kihatással: a születési sorrend például a személyiségeteket is befolyásolhatja.

A cikket ITT olvashatjátok tovább!

Az, hogy folyton összekeverik az anyukák a neveket, nem a rossz memória kontójára írható fel, és nem is azért van így, mert nagyon hasonlítotok egymásra a tesótokkal. Valójában ez a szeretet jele! Amikor valakit olyan személy nevén szólítotok, akit szerettek, az azt jelenti, hogy fontosak számotokra – legalábbis a Memory & Cognition újság szerint.

A pszichológusok több mint 1700 embert kérdeztek ki ebben a témában, és úgy találták, hogy bizonyos csoportokon belül rontunk egyébként neveket. Tehát nem véletlen, hogy anyukátok a tesótok nevén szólít, és nem egy random gyerekén, aki valamelyik filmben szerepel.

Az agyunk ugyanis az összekapcsolódó információkat úgymond „egymás mellett” helyezi el. Nézhetjük úgy is, mint valami számítógépet, ahol ti és a tesóitok a „család” mappában vagytok, így anyukátok emiatt szólíthat gyakran titeket az ő nevén. Ez amúgy nem csak a rokonoknál van így; például részben ez tehetett arról, hogy a Jóbarátokban Ross Rachelt mondott Emily helyett az esküvőn.

Objektum doboz