Egyéb kategória

Aki művészi szintre emelte az öltözködést: Lady Gaga ikonikus szettjeiből válogattunk

Minden nap születésnapja van valakinek, a mai nap viszont annyiból különleges, hogy szívem egyetlen királynőjét, Lady Gagát ünnepelheti a világ – vagy legalábbis a világ azon része, akit ez érdekel. Ha nem is mindenki rajong az énekesnőért, az azért vitathatatlan, hogy a megjelenésével kivívta a figyelmet. A díva előtt most a legütősebb szettjeivel tisztelgünk.

vous - 2017.03.28.
Aki művészi szintre emelte az öltözködést: Lady Gaga ikonikus szettjeiből válogattunk

Ami annyira para, hogy már tetszik

A 2009-es MTV Video Music Awards másnapján mindenki az énekesnő szettjeiről cikkezett. Nem csoda, hiszen hatszor öltözött át különlegesebbnél különlegesebb ruhákba. Ez az egy este is külön cikket érdemelhetne, de most csak a legmeghökkentőbb modellt, a piros, arcot is takaró csipkeruhát elevenítjük fel. Arcot takaró outfit egy hírességtől? Valljuk be, ez elég bátor vállalás. Kevés híresség képes rá, hogy még így is önmagát adja. 

Forrás:
Youtube

A szilikon apáca / nővérke ruha

Az áttetsző szilikonruha a skót dizájner, Rachael Barrett fejéből pattant ki, Gaga pedig azonnal felfigyelt az akkor mindössze 24 éves tervezőre. Az énekesnő olyannyira megkedvelte a szilikonruhát, hogy az teret kapott a Bad Romance és a Telephone klipekben is, majd a The Monster Ball turné egyik állandó fellépőruhájává vált.

Sokat nem hagyott a képzelőerőre, mégis mindenki fantáziáját megmozgatta.

Objektum doboz

Az univerzum-ruha

A 2010-es év egy erős időszak volt, ha Lady Gaga performansz értékű jelmezeiről beszélünk. Az 52. Grammy-gála vörös szőnyegén Gaga ebben a szettben vonult végig, nem kis feltűnést keltve. Az elismerést viszont nem csak a ruháival vívta ki ezen az estén: a Poker Face elnyerte a legjobb dance stílusú dal díját, a Fame pedig a legjobb dance stílusú album lett. Ha mindez nem lenne elég, az élő legendával, Elton Johnnal közösen lépett fel. Van még kérdés?

Forrás:
Depositphotos
Lady Gaga imidzsváltása

Kérem vissza a pénzem! Lady Gaga olyan szolidan nyomja, hogy rá sem ismerek

2016. október 21-én megjelent Lady Gaga új lemeze, a Joanne. Háromévnyi türelmetlen várakozás előzte meg ezt a napot, és a reménykedés, hogy minden idők legizgalmasabb színpadi jelensége új erőre kapva ostromolja majd a toplistákat. Az azóta eltelt pár hét távlatából egyértelműen látszik, hogy nem ez történik. Gaga búcsút intett a freak énjének, és majdhogynem átlagos megjelenéssel állt a világ elé. Örüljünk neki, vagy ne? Személyes vélemény egy hardcore fantól.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

A szalvétatorony

Szintén 2010-ben, a Brit Awardson viselte ezt a kreációt, ami engem leginkább azokra a szalvétatornyokra emlékeztet, amiket a legelegánsabb éttermekben állítanak a tányérok mellé. Na persze a kettő között van egy óriási különbség: a sikk.

Hogy a fenébe lehet egy ennyire képtelen kreációt ilyen elegánsan viselni?!

Objektum doboz

Amit ruhának nevezni túlzás

Ki gondolná, de már 7 év is eltelt, mióta debütált a Telephone című videoklip Beyoncé cameójával. Remélem, nem támadnak rám a Queen B-fanok, de azt kell, hogy mondjam: Gaga olyan szetteket vonultatott végig ebben a videóban, hogy Beyoncé elbújhatott mellette – ez pedig nem kis szó. A rendőrségi szalagból megálmodott valami tagadhatatlanul a popkultúra része lett, számtalan halloweeni és farsangi jelmezt megihletve.

Forrás:
Youtube

A királynő

Ha volt este, amikor sajnáltam, hogy az idolom többször is átöltözik, akkor kétségtelenül ez volt az – de csak mert nem tudtam, hogy az átöltözések után is le fog esni az állam. A 2010-es MTV VMA-díj-átadó vörös szőnyegére Alexander McQueen kreációjában érkezett, Philip Treacy fejdíszt viselve, de a stílus itt nem ért véget: díszruhába öltöztetett őrök kíséretében vonult végig a fotósok előtt.

Forrás:
Depositphotos

A hírhedt húsruha

Az előző szetthez hasonlóan ez a „ruha” is az MTV VMA-díj-átadón debütált.

Ezen az estén kellemetlen lehetett híres embernek lenni Gaga mellett. Egyrészt mert a húsruha állítólag rettentő büdös volt, másrészt mert mindenki csak Gagára figyelt.

A kreáció a stylistja, Nicola Formichetti fejéből pattant ki, és akkora port kavart, hogy még saját Wikipédia-oldallal is rendelkezik.

Objektum doboz

Ez a valami

2012 szeptemberében, a Fame nevű parfümjének párizsi debütálásakor viselte ezt, amit nem tudok ennél jobban körülírni.

Az Iris Van Herpen tervezte couture kreáció számomra felfoghatatlan – a szó legjobb értelmében véve.

A latexből készült ruha és fejdísz ékes bizonyítéka annak, hogy a divat bizony maga a nagybetűs M-Ű-V-É-S-Z-E-T.

Forrás:
Youtube

A kifinomult estélyi

A tavalyi Oscar-gálán egy Brandon Maxwell kreációban jelent meg, ami egyszerre volt kifinomult és extravagáns. Az uszályos overalltól leesett az állam, és nem voltam ezzel egyedül: a kritikusok is ódákat zengtek az esélyiről. Aki tud, az tud.

Forrás:
Depositphotos

A Super Bowl-body

Bár ami a megjelenését illeti, igyekszik maga mögött hagyni az eltelt évtizedet, Lady Gaga a Super Bowl Halftime Show alatt mégicsak visszatért a gyökereihez: a nyitószám alatt viselt válltöméses body a karrierje kezdeti éveit idézte. A milliónyi kristállyal kirakott ruha Donatella Versace tervezői munkáját dicséri, és azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy rövid időn belül ikonikussá vált.

Objektum doboz

Nem tudom, jelenleg hányszor öltözik át az énekesnő egy nap alatt, de a pletykák szerint korábban tizenkétszer váltott ruhát. Én csak annyit kívánok, hogy ez még sokáig maradjon így mindannyiunk örömére.

Ajánlott cikkek