Egyéb kategória

Veronai buszbaleset: a sofőr alvászavarral küzdött

Újabb részletek derültek ki a veronai busztragédiáról. A buszt vezető sofőr alvászavarokkal küzdött.

vous - 2017.03.29.
Veronai buszbaleset: a sofőr alvászavarral küzdött

A Verona közelében balesetet szenvedő magyar diákok buszát vezető sofőr alvászavarokkal küzdött – írja a Blikk. Ez akkor derült ki, amikor a sofőröket biztosító cég vezetője, Czakó Tibor arra kérte a szülőket, hogy közösen pereljék be az olasz autópálya-kezelőt, mert Czakó azt gondolja, a korlát okozhatta a tragikus balesetet.

Czakó Tibor elmondta, hogy a sofőr korábban alvászavarral küzdött, ennek ellenére a vezetéshez szükséges orvosi papírokat megkapta.

 Kérdem én, még ha egészségileg rendben is volt a sofőr, a munkaadója miért engedte őt ilyen hosszú útra, tudván, hogy mi a baja? Miért?

– mondta a Borsnak egy lányát elvesztő édesanya.

Mint ismeretes, a január 20-i veronai buszbalesetben 17-en vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, egy nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. 

A veronai ügyészség január 21-én indított vizsgálatot gondatlanságból elkövetett többrendbeli emberölés címén, akkor még ismeretlennel szemben. Január végén az ügyészség a balesetkor vezető sofőrt nevezte meg gyanúsítottként.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.