Egyéb kategória

„Olyan, mintha tigriscsíkok lennének rajtam” – így éreznek az anyák, akik szülés után először viselnek bikinit

Mivel gyakorlatilag minden egyes nap szembetaláljuk magunkat a tökéletes testű modellekkel és hírességekkel – no meg a gyönyörű Insta-lányokkal –, nem könnyű magunkat meggyőzni arról, hogy a mi testünk bizony úgy szép, ahogy van. Pláne nem akkor, ha a testünk éppen hatalmas változásokon megy keresztül.

vous - 2017.03.30.
„Olyan, mintha tigriscsíkok lennének rajtam” – így éreznek az anyák, akik szülés után először viselnek bikinit

Gondoljatok bele, milyen nehéz lehet azoknak az anyáknak, akik nemrég szültek, és a testük még nem olyan, mint szülés előtt. Hiába volt feszes hasuk 9 hónapja, a szülés nyomai még meglátszanak a bőrükön. Ilyenkor valószínűleg jóval nehezebb szeretni a testünket. 

A Redbook magazin arra kért néhány anyát, hogy vegyenek fel bikinit. Ez bármilyen hétköznapi kérésnek is tűnik, nem könnyű, pláne, ha először viseljük szülés után. De ez még nem minden, beszélniük kellett arról, mit éreznek, ha így a tükörbe néznek és mondaniuk kellett valami pozitívat az új méreteikkel kapcsolatban.

anyák kontra szoptatási nehézségek

Egy apa megható vallomása: „Imádom a feleségem szülés utáni testét!”

Sarkalatos pontja a gyerekvállalásnak, hogy vajon az anya teste hogyan változik majd meg szülés után. Hiába minden tipp, elképzelés, ez pont egy olyan dolog, amire nem lehet eléggé felkészülni, és valahol minden nőt érzékenyen érint – kit jobban, kit kevésbé. Éppen ezért olyan fontosak a férjek, a nők támaszai, akik visszaadhatják a feleségek önbizalmát.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el!

Az anyák először elmondják, hogy tényleg megváltozott a testük, viszont utána örömmel beszélnek arról, hogy miért szeretik. Egy anyuka például azt mondja, hogy a striái olyanok, mintha tigriscsíkokat viselne magán. Egy másik pedig azt, hogy szereti a testét, hiszen látszik rajta, hogy életet adott két nagyszerű gyereknek.

Összességében rávílágítanak a lényegre: az anyaság sokkal fontosabb, mint az, milyen a testünk. Elvégre sokkal nagyobb dolog az, ha életet adunk egy kisbabának, mint az, hogy kockás a hasunk, nem igaz?

Objektum doboz

Címkék: #anyák #szülés #test
Ajánlott cikkek