Egy jó könyv? A Balaton? ASMR-videók? Takács Nóra és a VOUS-lányok elárulták, mi kapcsolja ki őket igazán

Takács Nóra és a VOUS-lányok elárulták, mi kapcsolja ki őket igazán

Tudom, nem vagyok százas, de engem legjobban az írás kapcsol ki, illetve az írással kapcsolatos tevékenységek. Szívesen szöszölök az interjúkkal, válogatom a fotókat, tervezem a következő cikkeket. Ha nem a VOUS egyes cikkeit írom, akkor a blogomat, de valamit írnom kell. Jó, néha azért belefér egy kis sorozatnézés, séta, reggelizés egy jó helyen, de mostanában a PS is befigyel (éljen a Lego Harry Potter!). Ahányan vagyunk, annyiféle módon kapcsolunk ki, ami viszont közös bennünk, az az, hogy feltöltődésre, egy kis saját időre, kényeztetésre mindannyiunknak szüksége van.

Ha nem tudjátok beépíteni a napirendetekbe az énidőt, akkor előbb-utóbb nem töltődtök fel, elveszítitek a motivációt, életkedveteket, minden hétköznap tényleg szürke lesz. Ez nem csajos hülyeség, hanem tényleg legyetek olyan jók magatokhoz, és iktassatok be naponta valamennyi időt, ami csak a tiétek, ami rólatok szól, amibe nem szól bele senki.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Néha elég csak egy forró fürdő, fél óra a kedvenc könyvetekkel, tíz perc jóga vagy öt perc meditáció. Persze, ha egy egész napotok van, azt érdemes a lehető legjobb módon kihasználni.

Megkérdeztem Takács Nórát és a VOUS-lányokat, őket mi tölti fel igazán.

Mi kapcsolja ki Takács Nórát, a VOUS sztárszerzőjét, aki Norie Time Out néven új sorozatot indít?

Takács Nóra

„Igazából bármi, amiben teljesen el tudok merülni. Nem tudok szépen rajzolni, így nem is szoktam gyakran, legutóbb mégis 2 órán keresztül festegettem. Végül teljesen frissnek éreztem magamat, mert kizártam minden mást, miközben elmélyülten alkottam, igaz, nem valami maradandót... Hiába, ehhez nincs tehetségem!

Barkácsolni viszont imádok, ahogy sétálni, kertészkedni és olvasni is.

Az utóbbi években a legnagyobb dilim az ASMR-videók hallgatása lett, csodásan ellazítanak engem ezek a suttogós videók. Van, akit nagyon idegesítenek, rám viszont pozitív hatással vannak. Na, nem mindegyik, a csámcsogást nem szeretem például, de a csomagolópapír lágy zörgése kifejezetten tetszik. Tudom, furán hangzik, de ez van.”

Hamarosan indul a Norie Time Out!

Takács Nóra sorozata új részekkel jelentkezik: ez lesz a Norie Time Out. A forgatás már javában zajlik, hamarosan ti is újabb csajos praktikákat, új ötleteket láthattok tőle, ami segít abban, hogy egy kicsit kikapcsolódjatok, feltöltődjetek, megújuljatok. Hogy egy kicsivel többet foglalkozzatok magatokkal, mert erre mindenkinek szüksége van.

Nézzétek meg a sorozat beharangozóját:

Objektum doboz

molnár viola

Viola

„Amikor már nagyon padlón vagyok, elmegyek valamelyik fürdőbe pár órára.

Ezzel rákényszerítem magam, hogy tényleg kikapcsoljam az agyam, hiszen még az okostelefonomat is elzárom egy kabinba.”

mojzes nora

Mojzi

„Hétköznap leginkább egy szuper illatos habos fürdővel tudok kikapcsolni, hétvégén pedig azzal, ha délelőtt felkapom a kis kosaramat, és órákig válogatok a piacon a mesés zöldségek és gyümölcsök között, majd bevetem magam a konyhába, hogy valami ínycsiklandót alkossak.”

vous interjú turánkszi emőke

Emcsi

„Én nem hiszek ebben a 'kikapcsolódás' dologban, illetve nem tudom, mi az, soha nem éreztem még ilyet. Ha például olyan cikket írok, ami beszippant, az jólesik, tehát az akkor kikapcsolódás?

De jó például tinisorozatokat nézni vagy Mónika show-t a YouTube-on. Vagy elmenni szoliba, moziba, vagy csak tudni, hogy nagyon finomat fogok enni, inni.

És Teen Wolf!”

Puha Andi Hámori Zsófi húzós vous interjú

Puha Andi

Az olvasás szinte mindig kikapcsol.

Vagy ha Tibivel, a férjemmel főzünk együtt direkt valami újat, olyankor a tálalásnak is megadjuk a módját.

Illetve most a kalligráfia gyakorlása kapcsol ki.

Meg a piacozás: imádjuk legeltetni a szemünket a piac portékáin. Alsóhangon 2-3 órát képesek vagyunk elidőzni ott Tibivel.”

kerepeczki anna

Anna

„Engem már az nagyon ki tud kapcsolni, ha befeküdhetek az ágyamba a fini puha párnák közé egy pohár teával, és nézhetek egy részt a kedvenc sorozatomból.

Persze, ugyanez egy jó könyvvel is álom!

Egyébként ha nem munka miatt megyek el fotózni, hanem sétálok vagy barátokkal közösen fotózunk valamit, az is nagyon fel tud tölteni.

Sajnos nincs mindig időm rá, de engem kockaként a számítógépes játékok is kikapcsolnak. Azok valóban annyira lekötnek, hogy nem jár máson az agyam, jó oda menekülni a gondolataim és a stressz elől.”

hámori zsófia

Zsófi

„Mammer módra imádom a kilométereket róni a városban. Kifejezetten forgalmas helyeken és kifejezetten sokat sétálok, ez eléggé kikapcsol.

Ha világvége van, a barátnőmhöz elvonulunk, és két nap alatt kirakunk két 3000 darabos puzzle-t. Csak enni és aludni megyünk arrébb.

Kikapcsol az is, ha egy mezei szerda koradélután, amikor még senki nincs bent, beülök egyedül egy művészmozi termébe megnézni valamit.

Vagy barátnőkkel közös főzés.

Vagy kollektív kutyasétáltatás.

Vagy a degum betanítása mindenféle hülyeségre.”

kádas andrea

Kádas Andi

„Engem most a főzés, új receptek keresése kapcsol ki: hogyan lehet a tojást, az élesztőt, a tejet, a liszteket helyettesíteni. Ezzel játszom kajában is meg sütikben is.

Plusz szerelmes vagyok az új tűzhelyembe, néha nézem, amikor bent sülnek a sütik.”

sarkadi nikolett

Nina

„A legjobban az kapcsol ki, ha a barátnőimmel lehetek, és kibeszélhetek magamból mindent, ami nyomja a lelkemet.

Minden évben azt várom a legjobban a nyárban, hogy néhány napra leutazzunk a csajokkal a Balatonhoz. Mikor kiülünk a nyaraló teraszára, ahonnan rálátni a Balatonra, az nekem maga a mennyország.”

Molnár Anikó fotográfus

Ancsa

„Ami a legjobban kikapcsol, az a teázás ofkorsz: megnyugtató nézni, ahogy gőzölög a csésze, beleszimatolni a lefőzött tealevelekbe, ide-oda pakolgatni az asztalon a teáskészlet darabjait. Egyedül nem szoktam egyébként teázni, a férjemmel, Zolival szeretjük a közös lazulgatást a hétköznapokon is.

Viszont ha egyedül vagyok és épp stresszes napom van (mint most is), akkor egy hosszú, másfél órás kutyasétáltatás alatt tudom leginkább kiüríteni az agyam.”