Egyéb kategória

Az extremitás, a kifinomultság és a minimalizmus hívei is beleszeretnek: ékszerek magyar tervezőktől, nem csak fémből

Ha engem kérdeztek, egy jó ruhára az ékszer teszi fel a pontot. Szerencsére ma már nagyon sokféle bizsu közül válogathattok, ráadásul az anyaghasználat sem áll meg a különféle fémeknél: fából, műanyagból, üvegből, vagy épp bőrből is készülhetnek ezek a divatos kiegészítők. Ha viszont valami igazán különlegesre vágytok, ne csak az üzletekben nézzetek körül, hanem ismerjétek meg a magyar tervezők munkáit is – érdemes!

vous - 2017.04.04.
Az extremitás, a kifinomultság és a minimalizmus hívei is beleszeretnek: ékszerek magyar tervezőktől, nem csak fémből

NASHA

Nagy Sarolta napközben egy lakberendező cégnél dolgozik, de szerencsére a munkaidején túl ékszertervezéssel is foglalkozik. A Nasha névre keresztelt márkájára egyaránt jellemző az egyszerűség és az extremitás, a karakteres darabjait pedig a hegyes formák használata teszi igazán „nashássá”. Igazi statement ékszereket készít, ráadásul nemcsak fémből, hanem bőrből vagy akár gyurmából is dolgozik. Darabjait letisztult, egyszerű szabású ruhákhoz ajánlja. 

Forrás:
Facebook/NASHA

Printa

Létezik Budapesten egy hely, ahol a fenntarthatóság nem korlátként, hanem inspirációként hat a tervezőre.

Majoros Zita tulajdonképpen nemcsak tervez, hanem újratervez: mások leselejtezett ruháiból kelti életre az új, divatos darabokat.

Bár a Printa leginkább ruhákra specializálódott, szerencsére újrahasznosított alapanyagokból készült ékszereket is találtok náluk. A minimalista stílus hívei, de a az extrém stílus kedvelői is magukra ismerhetnek ezekben a hangsúlyos, mégis letisztult nyakláncokban.

Forrás:
Printa.hu

Karman Jewelry

Kármán Orsi a reklámszakmát hagyta ott évekkel ezelőtt, hogy valóra váltsa az álmát és ékszereket tervezzen. A Karman Jewelry azóta is töretlen sikerrel dobja piacra a kollekcióit, és a divatszakma elismert résztvevőjé vált. A márka magazinok, tévés showműsorok, divatbemutatók állandó szereplője – de nem csak a szakma, a vásárlók is el vannak tőle ájulva, ami nem csoda, hiszen Orsi tényleg gyönyörű, egyedi és minőségi ékszerekkel rukkol elő szezonról szezonra. Legújabb, Evoke névre keresztelt kollekciójában a retró formavilág és az ahhoz passzoló műanyag kapta a főszerepet. Hát tudnánk válogatni, az biztos.

Forrás:
karmanjewelry.com
nasha ékszer interjú

Kíváncsiak vagytok a tervezők történeteire?

Majoros Zitával készült interjúnkat itt találjátok, Nagy Saroltával Engel Nóri, a divatimádó szerkesztőnk beszélgetett, Kármán Orsitól pedig Séllei Lilla kérdezett

Folenta Design & Jewellery

A Folenta tervezője leginkább zsinórból dolgozik, határtalan fantáziával.

A hangsúlyos  nyakláncok, karkötők és fülbevalók a szivárvány minden színében elérhetők – a színek pedig gyakran egy modellen belül is keverednek csavarodnak. 

Kétségtelen, hogy leginkább a színes egyéniségeknek kedveznek a Folenta darabjai, de a visszafogott kiegészítők kedvelői szerencsére krémszínben is megtalálnak mindent, így tényleg mindenki meglelheti a személyiségéhez leginkább passzoló zsinórékszereket.

Forrás:
folentadesign.com

mirumiru

A mirumiru a korábban ismert Bigyó Művek utódja.

Ha szeretitek a játékos, cukorka jellegű kiegészítőket – márpedig melyik lány ne szeretné őket? –, akkor ezek az üvegékszerek pont nektek valók.

A fagyiszínekben kapható nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk közt mindenki talál kedvére valót – ráadásul alkalmanként workshopokat is tartanak, ahol szórakozva készíthetitek el a leendő kedvenc kiegészítőiteket.

Forrás:
mirumirushop.com
Ajánlott cikkek