Uberrel rendeltünk kutyát, és újra gyerekek lettünk

Gazdik, mindig beszéltek az állataitokhoz? Akkor ez az egy dolog biztosan igaz rátok

Tudjuk jól, hogy konkrét választ nem kapunk, de azért szeretjük megszólítani a házi kedvenceinket. Néha csak annyit kérdezünk, hogy ízlett-e a vacsora, néha pedig elmeséljük nekik a problémáinkat, mert mindig végighallgatnak minket. De ez a szokás valami mást is jelent...

Amikor gyerekek voltunk, gyakran beszéltünk a játékainkhoz. A Barbie babáinkhoz személyiséget társítottunk, és elképzeltünk nekik egy életet, és noha felnőttként ezt így nem csináljuk, azért annyira nem változott sok minden. Természetes dolog, hogy beszélünk ugyanis a háziállatainkhoz, legyen az egy cica vagy egy kutya; ez pedig egyáltalán nem az éretlenség jele.

kutya

Itt a bizonyíték, hogy a kutyáktól egészségesebbek leszünk

Eddig is sejtettük, de most már biztos: a kutyák pozitívan hatnak az egészségünkre. És nem csak lelkileg!

Hogy ez pontosan miben is nyilvánul meg, IDE kattintva megtudhatjátok.

Sőt, valójában kutatók szerint akik beszélnek a kedvenceikhez, nagyon intelligensek! Gyakran nevezünk el ugyanis tárgyakat, például autót, hangszert, hajót, hiszen ezekkel köteléket alakítunk ki, és az identitásunk részeként tekintünk rájuk. Azzal pedig, hogy továbbmegyünk, és az állatainkhoz beszélünk, bizonyítja, hogy az agyunk képes látni és érzékelni más élőlények-tárgyak „lelkét” – írja a Pretty52.

Vagyis, amikor legközelebb azon kapjátok magatokat, hogy a cicátokhoz beszéltek, az valójában azt jelenti, hogy nagyon élénk a képzelőerőtök, ezáltal pedig erősebben tudtok kötődni hozzá, ráadásul nem utolsósorban intelligensek vagytok!

Forrás:
pexels.com