Egyéb kategória

Gyors, hatékony bőröndpakolási tippek – hogy minden beférjen a csomagotokba

A bőröndpakolással sokunknak meggyűlik a baja utazás előtt. Nemcsak azzal, hogy mit vigyünk magunkkal, hanem azzal is, hogy mibe és hogyan pakoljunk. Vagy magunktól elsajátítjuk a bepakolás művészetét, vagy megtanuljuk szüleinktől, esetleg ráguglizunk a neten. Na igen, csak egy bibi van, hogy így kapásból legalább négy-öt fajta hajtogatási és bepakolási technikával találkozhatunk. Hogy ezek közül melyik a legpraktikusabb? Leteszteltük!

vous - 2022.01.18.
Gyors, hatékony bőröndpakolási tippek – hogy minden beférjen a csomagotokba

Fogtunk egy cipzáras hátizsákot meg egyheti ruhát, piperéket, na meg még jó néhány – az utazáshoz elengedhetetlen – kelléket, és kipróbáltuk, vajon melyik hajtogatási módszerrel lehet leghatékonyabban bepakolni úgy, hogy aztán ne kelljen teljes testsúlyunkkal a táskán fetrengeni, ha be akarjuk húzni a cipzárat, na meg persze hogy minden be is férjen.

Forrás:
Hámori Zsófia

Az egyheti felszerelés a következőket tartalmazta:

  • 2 db hosszúnadrág
  • 4 db pulóver
  • 5 db póló
  • papucs
  • sportcipő
  • dzseki
  • neszesszer: naptej, testápoló, arckrém, fogkefe, fogkrém, arclemosó kendő, arclemosó, kézkrém, golyós dezodor, 2 : 1 tusfürdő és sampon, parfüm
  • fehérneműk: 7 db bugyi, 4 db zokni és melltartó
  • 1 db fürdőruha
  • 1 db hálóruha
  • tech cuccok: e-book, telefontöltő, fényképezőgép
  • 1 db nyaklánc
  • 1 db törölköző
  • 1 db tornazsák
norie blog

NORIE-blog: 8 ruhadarab elég egy hétre – Csomagoljatok profin a nyaralásra!

„Imádok utazni, viszont az azzal járó csomagolást sosem szerettem. Modellként több hónapra kellett előre gondolkoznom, mert egy-egy országban annyi ideig éltem. Ebben az esetben a fél lakást elpakoltam eleinte, majd idővel kezdtem ráérezni, hogy mit szükséges és mit teljesen felesleges magammal cipelni.”

Norie cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Hagyományos pakolás

Kezdjük a legalapvetőbbel, hiszen legtöbben eszerint rendezgetjük el a holmijainkat a táskánkban. Én azt gondoltam, remekül tudok csomagolni, de tévedtem! A ruhákat – ahogyan a szekrénybe is be vannak hajtogatva – csak simán átcsoportosítottam a bőröndbe, a többi cuccot pedig, ami nem ruhanemű volt, addig-addig tetriszeztem a táskában, míg végül mindegyik megtalálta a helyét. Azonban a cipzárat nem sikerült behúznom a táskán…

Forrás:
Hámori Zsófia

Visszahajtogatós módszer

Több videót is megnéztem erről, mielőtt kipróbáltam volna. A lényege az, hogy a ruháknak csak egy része kerül a bőröndbe, és miután szépen mindegyiket bepakoltátok, a kilógó részeket négy oldalról egymásra hajtogatjátok.

Forrás:
Hámori Zsófia

A ruhák lenyomják egymást, és talán kevésbé is gyűrődnek, viszont sem időben, sem pedig helytakarékosság szempontjából nem nyűgözött le ez a technika, azonban abban biztos vagyok, hogy némi gyakorlással tökélyre lehet fejleszteni ezt a módszert. Ez a rutin bennem így elsőre sajnos nem volt meg.

Forrás:
Hámori Zsófia

Feltekerős szisztéma

Sokan a feltekerős csomagolásra esküsznek, mert állítólag rengeteg helyet lehet nyerni a ruhák felgöngyölítésével, és ezzel a módszerrel kevésbé is gyűrődnek össze. Ezzel én nem feltétlenül értek egyet. A ruhák akkor nem gyűrődnek, ha olyan holmikat válogattok össze, amelyek eleve nem hajlamosak a gyűrődésre, illetve ha vasalva és nagyon ügyelve tekeritek fel őket.

Viszont a teszt alatt valóban ez volt az egyik leghatékonyabb módszer a helytakarékos csomagolásra, és a leggyorsabban kivitelezhető is! Csak úgy suhant a cipzár a kezemben.

Forrás:
Hámori Zsófia

KonMari módszer

Az utóbbi időben jó néhány cikket olvashattatok nálunk Marie Kondo rendszerezési módszerével kapcsolatban. Vannak közötte olyanok, amikkel egyetértünk, és persze vannak, amelyekkel nem, de a hajtogatási technikáját én kifejezetten kedvelem.

Ha elsajátítjátok, hogy a szekrényben hogyan hajtogassátok össze a nadrágokat, pólókat és a többi ruhaneműt az ő módszerével, akkor pikk-pakk összecsomagolhatjátok az egyheti cuccotokat is így. Tök jól működik! Sőt, a hengerelős módszer mellett ez lett a másik dobogós. Időben talán nem olyan hatékony, viszont az száz százalék, hogy a legkevésbé így gyűrődnek a ruhák!

Forrás:
Hámori Zsófia

Természetesen nem csak az számít, hogy hogyan hajtogatunk. Az is fontos, hogy felesleges holmikkal ne pakoljuk tele a pakkunkat: amiből lehet, abból praktikus, mini kiszerelést válasszunk, és olyan holmikat, amik több funkciót is kiválthatnak, na meg szuper, nagyon kicsire összehajtogatható mikroszálas törölközőt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.