Horoszkóp: Ezért lesztek frusztráltabbak az elkövetkező hetekben

Horoszkóp: nem sűrűn fordul elő ilyen időszak

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy időszakban a lehetséges 7 bolygóból 5 retrográd mozgásban haladjon. Amikor a bolygók zöme a direkt iránytól a megszokottól eltérően, visszafelé halad (látszólagosan, természetesen), egy különleges időutazásnak, lehetséges paradigmaváltás előkészületének lehetünk részesei. Ha megértjük a retrográd hatások mögött rejlő belső mozgatórugókat, talán könnyebb lesz eligazodni a várható zűrzavarban. Senki ne lepődjön meg, ha ismerős helyzetekben találja magát! Merre van az előre?

Jó példa lehet erre a BKV-sztrájk, ami április 18. és 24. között lesz, pont azalatt, mialatt a Merkúr (is) retrográd lesz. A Merkúr természetes jelölője a közlekedésnek, a kommunikációnak, a gondolatok kifejezésének. Ha egy bolygó visszafelé halad, a múltban felgyülemlett sérelmek, ellenérzések, mindazok, amik a felszín alatt összegyűltek, most intenzíven kifelé igyekeznek. Minden sztrájk célja a nyomásgyakorlás, a döntésbefolyásolás, és a munkamenet lassítása mellett egyfajta kellemetlenség okozása is.

Amikor a színek és a formák jelentéssel bírnak – avagy így öltözködnek a Trónok harca női karakterei Cséfalvay Fanny

A Trónok harca karakterei asztrológiai szemmel

A Trónok harca sorozat bővelkedik karizmatikus karakterekben, akik jellemrajzát és életútját egy-egy zodiákussal jól le lehet írni. Nemcsak a szereplők, de az uralkodóházak mottói is beszédesek az asztrológia nyelvére lefordítva.

A cikk folytatása ITT jön.

Cél, hogy az egyoldalú helyzetből szülessen olyan döntés, amely a másik fél érdekeit figyelembe veszi. Ugyanezt lefordíthatjuk a magunk személyes szintjére is, meghallhatjuk, megérthetjük, mi ellen sztrájkol a lelkünk egy része, okozva magunknak vagy másoknak kellemetlenséget.

Lényeg, hogy ne kívülről várjuk a megoldást, mert nem jön, vagy nem az, és ettől még frusztráltabbak lehetünk.

Annak kell kezdeményezőnek lennie, aki eddig passzív volt – az elnyomott felünk aktív lesz, az aktív részünk passzívabb –, ha változást, fordulatot szeretnénk elérni egy adott megrekedt helyzetben, amit a horoszkópunk esetlegesen jelöl. Természetesen ez még nem garancia a tényleges változásra, de annak felismerésére, hogy baj van, hogy valami nem jó, nem abba az irányba haladnak a dolgok, amit szeretnénk, a probléma tudatosítására, a meglévő helyzet felülvizsgálására kiváló időszak a retrográd.

A dolgok lassulását hozhatja, ami segíthet abban, hogy figyelmünket áthelyezzük, vagy a kellemesről a kellemetlenebbre, vagy fordítva, egyszóval más dolgok válhatnak fontosabbá, mint korábban.

A folytatást elolvashatjátok a blogomon.