Cowboy bab amerikai ragu

A cowboy kávét melegít, whiskyt iszik és fűszeres babot eszik – tegyetek így ti is!

Amerikában a mai napig nagyon népszerű az úgynevezett cowboy beans, egy nagyon tartalmas és fűszeres, jól variálható fogás, amit állítólag a cowboyok készítettek maguknak, még a legendás időkben.

Akármennyi westernfilmet is láttunk, a vadnyugati konyha rejtelmeibe egyik sem vezetett be. A cowboy többnyire kávét melegít és whiskyt iszik a filmvásznon – már ami a gasztrovonalat illeti.

A hatalmas prériken nomád életet élő cowboyok márpedig maguknak főztek, természetesen szabadtűzön, és ehhez mindent és mindig magukkal kellett vinniük. Alapanyagaik csak olyasmik lehettek, amik hosszan elálltak, mint a bab, a rizs, a kukorica vagy a krumpli... Ehhez társult némi bacon, időnként pedig hús – ezekből születtek a tartalmas, ragus fogások, mint amilyen a cowboy beans.

engel-nora-wild-west-store-western-stilus-csizma-divat5

A csizmák kis feketéje – avagy így hordjatok veszkót 2017-ben! 

Ha azt mondom, western stílus, valószínűleg Jessica Simpson countryklipje vagy a Cotton Eye Joe ugrik be elsőre, ugye? Nem csodálom! És ahhoz mit szóltok, ha azt mondom, egy vadnyugat ihlette csizma igenis lehet a ruhatár alapdarabja? Bizony, egy veszkó akár a lábbelik kis feketéje is lehet.

A cikk ITT folytatódik.

Valószínűleg a korabeli szabadtűzi babos fogások nem voltak olyan szofisztikáltak, mint a mai változatok, de szerencsére sokkal több fűszer és ízesítő áll rendelkezésre ehhez a ranch foodnak tartott fogáshoz.

A recept alapjai és a név ugyan megmaradt, de készítése és ízvilága sokat finomodott, és nem véletlen, hogy ma is kedvelt a tartalmas és kiadós „legendás” egytálétel. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos