Egyéb kategória

„Miért nem sminkeled magad?” – Avagy így keserítette meg mások véleménye a mindennapjaimat

„Ha valamit utálok, az az, hogy mindig mindenki okosabb a másiknál. Mindenki olyan pöpecül meg tudja mondani, hogy kinek mi áll rosszul, vagy épp mit és hogyan kéne csinálnia. Jó, én sem vagyok kivétel ezalól…” – kezdi történetét Anna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Horvai Anna cikkét olvashatjátok.

vous - 2017.04.10.
„Miért nem sminkeled magad?” – Avagy így keserítette meg mások véleménye a mindennapjaimat

Sokszor, amikor meglátok magam mellett a buszon egy nyugdíjas nőt rikító sárga felsőben, amiből kilóg a hasa, valóban megfogalmazódik bennem (is) a kérdés: vajon amikor reggel belenézett a tükörbe, tényleg azt gondolta, hogy „ez az, most jól nézek ki”? De mindezt varázslatos módon magamban, némán teszem. Tudom, egyeseknek borzasztóan nehéz így cselekedniük és visszafogniuk magukat, sőt, valószínűleg fizikai fájdalmat okozhat nekik, ha nem mondhatják ki a véleményüket hangosan. De ezúton szeretném biztatni őket, hogy bizony meg tudják csinálni! Be tudják fogni a szájukat annak érdekében, hogy ne tegyék tönkre mások teljes napját. Teljes nap? Nekem nemcsak egy napomat sikerült elrontaniuk, hanem több évemet…

Az egész talán még az óvodában kezdődött, amikor először elkezdtek piszkálni a kinézetem miatt. Akkor még nem foglalkoztam ezekkel, hiszen jószerivel azt sem tudtam még, hogy milyen is az én külsőm. Aztán idővel egyre rosszabb lett a helyzet, sőt, addig jutott a dolog, hogy depresszióközeli állapotba kerültem. Nem volt kedvem semmihez és senkihez, csak otthon éreztem jól magam. Folyton azt kérdezgettem magamtól, hogy vajon mit tettem, hogy ezt kapom. Én sosem mondtam ilyeneket másokra, engem miért bántanak?

Miért nem sminkeled magad?

–  ezt a kérdést tették fel nekem hatodik osztályban. Igen, hatodikban, 12 évesen. Gondolhatjátok, hogy miket kaptam a többi évben. Egészen a gimnázium végig tartott ez a folyamatos piszkálódás. Majd 18 évesen végre belenéztem a tükörbe, és megláttam magamat. Igen, nagyok a szemeim, de valójában rengeteg ember szeretne nagy szemeket. Vastag ajkaim vannak, de gondoljunk csak bele, hány ilyen műtétet végeznek a világon. Szélesebb a csípőm, mint a modelleknek, na bumm…

Molnár Viola Anna túlsúly középiskola gimnázium bántalmazás

Ilyen az élet mínusz tizenvalahány kilóval és egy mázsás teherrel könnyebben

„Elképesztő pszichés állóképességed lehet!” – ez volt a legnagyobb bók, amit valaha kaptam. Egy harmincas férfi ismerősöm csodálatát sikerült kivívnom azzal, hogy elmeséltem neki, milyen volt plusz 12-15 kilóval gimibe járni. Vigyázat, egyszavas spoiler következik: pokol!

Szenior szerzőnk és szerkesztőnk nyílt levelét ide kattintva olvashatjátok el.

Bár még mindig nem vagyok megelégedve önmagammal, és még mindig a szívemre veszem a negatív kritikákat, de sokat segített, hogy új környezetbe kerültem. Ma már a családom és barátaim segítségével rájöttem, hogy időközben a rút kiskacsából, ha nem is hófehér hattyú, de egy „jól fejlett liba” lettem.

Forrás:
Depositphotos

Régen édesanyám mondta mindig, hogy „azért csúfol, mert tetszel neki”. Most a barátnők, jóakaró ismerősök próbálnak vigasztalni a tipikus „nincs jobb dolga” magyarázattal.

Azonban kezdem úgy érezni, hogy ezek csak üres dumák, amiktől egy pillanatra jobban érzi magát az ember, aztán elgondolkozik a másik véleményén, és a vége csak az, hogy arra az idegenre hallgat, és nem veszi fel többet azt a sálat, nem tűzi fel többet a haját.

És ezek csak apróságok, de mi van azokkal, akik megváltoztatják a külsejüket egy negatív kritika végett, pedig normális esetben eszükbe sem jutna? Miért is hallgatunk mások véleményére? Szeretném hinni, hogy a válasz igen egyszerű. Mindenkiben benne van a kisördög, aki azt sugallja, hogy az ismerős csak elfogultságból mondja azt, amit, ráadásul a rosszat mindig könnyebb elhinni, nem? Mondhatnám, hogy fogadjuk el magunkat, és ne hallgassunk másokra, de emberek vagyunk, és szinte biztos vagyok benne, hogy 99%-unk szeretne úgy jól kinézni, hogy közben mások is ezt gondolják.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek