életmenő applikációk a nap rendszerezéséhez Molnár Viola Anna

Elfelejtett jelszavak, nyomtalanul eltűnő fizetések: applikációk, amik rendszert visznek a mindennapjaitokba

Ha olyanok vagytok, mint én, akkor állandó ellenségetek az idő és a tennivalók végeláthatatlan listája. Könnyű elveszni a részletekben, és mindent észben tartani. Szerencsére ma már van, aki (vagy inkább ami) ezt megteszi helyettünk. Most bemutatunk négy olyan applikációt, amik könnyebbé, átláthatóbbá tehetik a mindennapjaitokat.

Ha nem értitek, hová tűnik a pénzetek...

Akkor Koin.

Ez egy kiadáskövető alkalmazás, teljesen ingyen, ráadásul magyar nyelven. A dolog lényege, hogy az általatok beállított havi összegből kategóriákra lebontva dokumentálhatjátok, mire mennyit költöttetek – így nyoma lesz annak, mennyit is költöttetek bevásárlásra, utazásra, tisztítószerekre, szórakozásra vagy épp ruhákra.

Sokan nem értik, miért nem jönnek ki az egyébként korrekt havi fizetésükből – vagy nem értik, miért nem tudnak hó végén annyit félretenni, mint azt tervezték. A Koin segítséget nyújthat abban, hogy tisztán lássatok: kiderül, mire megy el több a kelleténél.

A hó végi mérleg tükröt tart elétek, már csak az a kérdés, van-e bátorságotok belenézni.

„Annyit spóroltam 5 nap alatt, hogy le sem merem írni” – kipróbáltuk, mennyi kiadástól szabadíthat meg egy kis tudatosság Molnár Viola Anna

„Annyit spóroltam 5 nap alatt, hogy le sem merem írni” – kipróbáltuk, mennyi kiadástól szabadíthat meg egy kis tudatosság

Ki merem mondani: szerintem jól bánok a pénzzel. Úgy érzem, a lehetőségeimhez mérten kellően tudatos döntéseket hozok a mindennapok során. Odafigyelek rá, hogy mire költök, és amin lehet, azon spórolok. Amire viszont így is, úgy is költeni kell – már ha az ember élvezni is szeretné az életet –, azon nem szoktam sokáig gondolkozni. A VOUS szerkesztőségében ezúttal arra voltunk kíváncsiak, lehet-e egy kis tudatossággal extra pénzt spórolni úgy, hogy az ne menjen az ember mindennapjainak rovására.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Ha az e-mail-fiókotok maga a nagybetűs K Á O S Z...

Akkor Unroll.me.

11 285 olvasatlan levél. Szerintem ennyi van az átlagember fiókjában. De mi van, ha ennek nem kell így lennie?

Biztos hallottatok már a Marie Kondo módszerről, aminek a lényege, hogy a lakás kiselejtezése egy rendezettebb életet eredményezhet. Azt vallom, ugyanezt kellene tennie mindenkinek az e-mail-fiókjával is!

Hány feleslegesen kapott promóciós levél, spam és irreleváns e-mail tornyosul a beérkező fülnél, átláthatatlanná téve a rendszert! Szerencsére az Unroll.me segítségével percek alatt elvégezhetitek a tisztogatást: az alkalmazás listázza az összes feliratkozást, amiről egyetlen kattintással leiratkozhattok – és azt is kiválaszthatjátok, hogy az eddig kapott promóciós levelek közül mit akartok továbbra is kapni, és mit nem.

A legjobb az egészben, hogy ha eldöntöttétek, melyik promólevelekre tartotok igényt a jövőben, akkor a „round up” funkcióval beállíthatjátok, hogy ezeket egyetlen levéllé fűzve kapjátok meg egy választott napszakban. Kipróbáltam, tényleg 5 perc alatt meg tudtam csinálni mindezt...

Forrás:
depositphotos

Ha másokkal kéne összehangolnotok bizonyos feladatokat...

Akkor Trello.

A Trellóban az a jó, hogy mobil mellett pc-n is használható, és összeköthető a Google Calendarrel is. Ja, meg az, hogy többen is használhatjátok. Hogy ez miért olyan jó? Mert így megspórolhattok pár telefonhívást vagy üzenetet – azaz időt. Nem kell többé egyezkednetek a családotokkal/pasitokkal/lakótársatokkal amiatt, hogy ki ér rá izzót venni a kiégett helyére, vagy melyikőtök tudja útba ejteni a boltot tejért: létrehoztok egy bejegyzést a nap elején, és amelyikőtök meg tudja csinálni a dolgot, az szépen kipipálja az appban a feladatot.

Ez persze akkor válik igazán hasznossá, ha egy csapat munkáját kell összehangolnotok: képzeljétek el, mennyivel egyszerűbb megszervezni mondjuk egy lánybúcsút, ha nem kell összevissza kombinálni. Csak listázzátok az elvégzendő lépéseket (pl. dekoráció beszerzése, süti sütése, ajándék vásárlása stb.), és megállapodtok abban, hogy mindenki végezzen el a listából valamit. A résztvevők bejelölhetik, mit végeztek el a teendők közül, az app pedig százalékosan jelzi, hol tartotok.

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

Ti vagytok a káosz királynői, vagyis folyton megfeledkeztek fontos határidőkről, találkozókról és telefonszámokról? Hiába az online naptár, az emlékeztetők hada... Jó hírem van: nincs többé lekésett meeting vagy elfelejtett fodrász! Töltsétek le ezt a szupercsinos munkaszervezőt! Amellett, hogy folyton szem előtt lehet, szépen dekorálja a szobátok falát. Ha pedig szívesen magatokkal vinnétek, csak hajtogassátok össze, és mehet is a füzetetekbe vagy könyvetekbe.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Ha a jelszavakba belekavarodtatok....

Akkor LastPass.

A LastPass egyetlen dolgot ígér, de az sok helyzetben jöhet jól: megjegyzi helyettetek a létező összes felhasználónevet és az azokhoz tartozó jelszavakat, ráadásul mindezt biztonságosan. (Az apphoz csak a TouchID-vel vagy egy „master” jelszóval lehet hozzáférni.)

Nincs mit magyarázni ezen: aki valaha kínlódott már egy ködös jelszó miatt, az tudja, milyen praktikus egy helyen és biztonságban tudni az összeset.