like_a_boss_1200

Buurn! Sztárcsajok, akik nem féltek visszavágni a szexista, lenéző kérdésekre

Biztos ti is találkoztatok már buta, gyakran szexista kérdésekkel életetek során. Én vízilabdáztam, és sokan nem értették, miért jó egy lánynak egy olyan „férfias” sport. Ugyanígy előfordul, hogy butábbnak vagy egysíkú gondolkodásúnak néznek minket, amire néha már kedvünk sincs válaszolni. Na, ezek a híres nők megtették, és ennek nagyon örülünk.

Mayim Bialikot, az Agymenők sztárját butának nézték

Mayimról köztudott, hogy nemcsak a Big Bang Theory-beli karaktere, Amy Farrah Fowler rettentő okos, de maga a színésznő is. 2007-ben szerezte meg a PhD-jét a UCLA-n, amit valószínűleg nem tudott róla ez a riporter.

– Szóval most, hogy az Agymenőkben szerepelsz, hány ember gondolja, már nem mintha buta lennél, de hány ember gondolja, hogy jó vagy például matekból? Hogy mondjuk fejben is tudsz számolni?

– Öö, én hosszú éveken át tanultam kalkulust. Idegkutató vagyok.

Objektum doboz

Lauren Conrad és a szex

Az egykori realitysztár, aki ma már saját márkáját építgeti szorgosan, és elég sikeresen is, régebben nehezen tudta elhitetni az emberekkel, hogy ő egy komoly, dolgozó nő, nem csak egy butácska szőke csaj, akinek csak a szexen és a pasikon jár az esze. Egyszer meghívták a SiriusXM rádióhoz, ahol egy sötét zsákból kérdéseket kellett húznia, és az egyik így szólt.

– Mi a kedvenc pozíciód?

– Az igazgatói.

Objektum doboz

Hillary Clinton és a tipikus női témák

Miért hiszik azt a férfiak, hogy mi nem tudunk másról beszélni, csak a ruhákról, a sminkekről és természetesen a hüvelygombáról? Adott egy komoly ambíciókat tápláló politikus (aki történetesen nő), és nem azzal foglalkoznak, hogy mik a tervei az egészségügy problémájának megoldására vagy a gazdaság fellendítésére, hanem hogy mit visel. Clintonnal is próbálkoztak egyszer, ráadásul egy politikai témájú műsorban.

– Milyen tervezők ruháit viseli legszívesebben?

– Ugye ezt egy férfi politikustól sosem kérdezné meg?

Objektum doboz

Elena Soreva volt az első orosz nő az űrben, és vajon miről kérdezték

Elena Soreva arról vált híressé, hogy ő lett az első orosz női kozmonauta, aki feljutott a Nemzetközi Űrállomásra. Nem kis teljesítmény. Mégis mi mást kérdezett volna tőle egy (férfi) riporter az ottani életéről...

– Mondana még valamit arról, hogyan telnek a napjai az űrállomáson? Mi a helyzet például a hajával? Hogyan tartja karban a frizuráját?

– Nekem is lehet egy kérdésem? A férfi kollégáim frizurája is érdekli önt, ugye?

Objektum doboz

Rihanna meg nyilván csak a pasikra tud gondolni

RiRiről mindenkinek megvan a maga véleménye, de az vitathatatlan, hogy amit zeneileg letett már az asztalra, azt nem sokan tudnák utánacsinálni. Annyi dolog érdekelne minket vele kapcsolatban, ha egyszer beszélhetnénk vele. Hogyan jutott el ilyen fiatalon ilyen magasságokba? Nem sajnálja, hogy így rengeteg dolgot kihagyott? Hogyan születik meg egy világsláger? Stb. Stb. Stb. De hát nyilván mi más is érdekelné a riportereket vele kapcsolatban, mint hogy van-e pasija.

– Úgy tudom, most szingli vagy. Mit keresel egy pasiban?

– Nem keresek pasit. Kezdjük ott...

Objektum doboz

Rashida Jones túlzottan „napbarnított” volt

Egyik kedvenc vígjátékszínésznőnk, Rashida Jones ritkán beszél a magánéletéről és a családjáról, pedig lenne mit. A cuki sztár ugyanis a legendás zenész, Quincy Jones lánya, aki történetesen afroamerikai. Mégis sok olyan riporter van, akik úgy mennek el egy interjúra, hogy nyilvánvalóan nem készülnek fel eléggé az alanyból.

– Úgy nézel ki, mint aki most jött valami csodás nyaralásról. Nagyon szépen lebarnultál.

– Hát, tudod, én kisebbségi vagyok...

Objektum doboz

Emma Stone és a felszínesség

Emma Stone immár nemcsak Oscar-jelölt, de Oscar-díjas színésznő, akit sokan (köztük mi is) a humoráért, az intelligenciájáért, a kedvességéért és nem utolsósorban a tehetségéért szeretünk, mégis vannak olyanok, akik megmaradnak a felszínen. Az Oscar-jelöltek szokásos ebédjén volt egy riporter, aki arra se vette a fáradságot, hogy egy kérdést tegyen fel neki.

– Emma, gyönyörű vagy, mint mindig.

– Oh, köszönöm, végül is csak ez számít...

Objektum doboz