Egyéb kategória

Utazzatok, és találjátok meg az önbizalmatokat! Segítünk

 „A világ szó szerint kiszélesedett a fapados repülőjáratok megjelenésével. A jegyárak és maga az utazás is sokkal elérhetőbb lett számunkra, ami ráadásul végtelen számú lehetőséggel kecsegtet. De vajon elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy éljünk a lehetőségekkel?” – kezdi a cikkét Bettina, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Ludányi Bettina írását olvashatjátok.

vous - 2017.04.12.
Utazzatok, és találjátok meg az önbizalmatokat! Segítünk

Az utazás megnyitja a kapukat, viszont ahhoz, hogy élhessetek a lehetőséggel, két dologra biztosan szükségetek lesz. Hogy mi ez a két dolog? Biztos sejtitek: pénz és bátorság. Többhavi spórolás, elég akarat és erős vágy után azonban semmi sem állíthat meg. A következő pontokban segítek megragadni az alkalmat és belevágni az ismeretlenbe! Belegondoltatok már, hogy az utazással nemcsak új helyeket, de saját magunkat is megismerhetjük? Nemcsak élményeket, de önbizalmat és magabiztosságot is nyerhetünk. Készen álltok?

Győzzétek le a félelmeiteket!

A repülés kérdése elég összetett: néhányan imádják, mások rettegnek tőle, és vannak, akiknek teljesen mindegy, hogy min utaznak. Ha ti is a középső csoportot erősítitek, és érzetek magatokban annyi spirituszt és bátorságot, hogy szembeszálljatok a félelmeitekkel, akkor hajrá! Egy izgalmas kalandban lesz részetek, és szuper érzéssel tölt majd el, hogy már az utazás elején kiléptetek a komfortzónátokból!

A nagy kérdés: egyedül vagy párban?

Egyedül utazni félelmetes. Nem tudtok kihez fordulni megerősítésért, ha épp nem boldogultok, nem tudtok kivel beszélni az anyanyelveteken, és nem tudjátok kivel megosztani az élményeket. Az egyedül utazók többsége inkább az utóbbi dolgot emelte ki negatív tényezőként. Én most a pozitív oldalt fogom erősíteni.

Utaztam már csoporttal, párban egy barátnőmmel, és hamarosan egyedül is fogok. Ha soha nem jártatok még külföldön, akkor érdemes kis lépésekben haladni, hiszen minden apróság örömet fog okozni. Hiába tartózkodtok egy csoporttal külföldön, egyedül is odamehettek egy étterembe, hogy a kínálat után érdeklődjetek, vagy egy kávézóba, hogy rendeljetek magatoknak. Ha ketten utaztok, ezek az eshetőségek ugyanúgy fennállnak. Minél kevesebben vagytok, annál könnyebb alkalmazkodni. Megbeszélhetitek, hogy az egyik nap mondjuk ti intézitek a programokat. Például jegyet foglaltok egy kiállításra, megtervezitek az oda- és a visszautat, ti figyelitek a térképet, ti érdeklődtök, ha eltévedtek. Elképesztően sok akadály bukkanhat fel előttetek, de könnyedén megoldjátok majd, nem igaz? Hiszen a cél, hogy dolgozzatok a magabiztosságon!

utazás

Így fogjátok kézen a magányt és utazzatok egyedül!

„Tudtam, hogy vízparton szeretnék pihenni, engem a víz tölt fel a legjobban. Addig csak magyarországi tájakon gondolkodtam, elképzeltem magamat a Balaton partján. Szó szót követett, és a találkozó végére egyértelmű lett, hogy Barcelonába utazom. Nem emlékszem, hogy jutottunk ide, de nagyon jó ötletnek éreztem. Három nap múlva megvettem a jegyet, egy hét múlva lefoglaltam a szállást, és a következő egy hónapot a fellegekben töltöttem, várva az utazást” – sminkesünk, Pádár Detti tavaly nyáron egyedül vette a nyakába Barcelonát, amiről ITT olvashatjátok el az élménybeszámolót.

Kérdezzetek, kérdezzetek és kérdezzetek!

Lehet, elsőre furcsa gondolat, de nagyon jó önfejlesztő tréning, ha külföldön eltévedtek. Fogjátok a térképet, hiába forgatjátok, egyszerűen azt se tudjátok, hogyan kell tartani. (Ne! Ne is gondoljatok a roamingra és a GPS-re!). Ha tudtok beszélni, beszéljetek! Menjetek be egy nagyobb üzletbe, és keressetek valakit, aki beszél angolul. Kérdezzétek meg, hogyan tudtok eljutni a legegyszerűbben az adott helyre.

Ha elindultatok, de újra elakadtok, a feladat ugyanaz. Aztán szépen lassan elkezditek látni magatok előtt az utat, és gazdagabbak lesztek egy önbizalomlökettel is. Hiszen ezt is elintéztétek! Nem csináltatok még ilyet, de vettétek a bátorságot, és sikerült!

Forrás:
Depositphotos

Az egyedül elért sikerek a legédesebbek

Én nagyon élveztem az első olyan alkalmat, amikor egyedül mentem ki a reptérre, és egyedül is várakoztam. Van egyfajta különös hangulata a reptereknek, amik rám megnyugtató hatással vannak. Főleg miután egyedül végigcsináltam azt, amit korábban soha.

Intézzétek el egyedül a biztonsági procedúrát, aztán üljetek le, igyatok egy kávét, és készüljetek fel a felejthetetlen élményre, ami a felhők felett vár majd rátok! Élvezzétek, ha sikerült átlépni egy akadályt, és merüljetek el a büszkeségben!

Bárhol és bármikor!

Álljatok meg egy percre, és gondoljatok vissza azokra a pillanatokra, amikor könnyedén kivágtátok magatokat a kilátástalan szituációból. Tudatosítsátok magatokban, hogy bárhol és bármikor képesek vagytok boldogulni.

Nincs is annál jobb érzés, amikor felszabadultan visszanéztek, és látjátok, milyen jól szerepeltetek. Bármi történjék veletek, ez adjon erőt a folytatáshoz! Lássátok meg az utazásaitok alatt a szépet, állítsatok magatok elé kihívásokat, aztán élvezzétek, ahogy megbirkóztok velük. Én minden alkalommal félek egy picit, mikor repülőre ülök, de izgatott is vagyok. Kellemesen izgatott, mert tudom, hogy újra le fogom győzni azt a félelmet, amiről soha nem gondoltam, hogy sikerül. Ne feledjétek, a nagy bátorságok szülik az igazi sikertörténeteket. Nektek van már?

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek