Egyéb kategória

A függetlenség napja: kezdők konyhája egyszerű receptekkel, de egészségesen

Kaland az élet, különösen azoknak, akik épp kiröppennek, elhagyják a szülői házat, és barátkoznak a független élettel. Ahhoz, hogy a konyhában is kellemes legyen a kaland, összegyűjtöttünk néhány tippet és receptet.

vous - 2017.04.13.
A függetlenség napja: kezdők konyhája egyszerű receptekkel, de egészségesen

Tepsis finomságok

A legegyszerűbb és legbombabiztosabb fogások a tepsiben sült húsos-zöldséges kombók. Az egyetlen veszély, ha elégetjük vagy túlsütjük, de az éhes emberrel, ugye, az nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik a sülő ételről, ami ráadásul szerencsére illatával folyamatosan emlékeztet: mindjárt elkészülök!

A tepsiben a legváltozatosabb dolgokat összesüthetjük, és gyakorlatilag nem lehet melléfogni.

Kezdőknek a legjobb választás a csirke – legyen az csirkemell, -comb, -szárny vagy -máj –, gyorsan megsül, jól fűszerezhető, és a húsok között elég pénztárcabarát. Sóval, borssal, tetszőleges zöldfűszerrel bedörzsölve mehet a tepsibe, alá egy kis fehérbor vagy víz, mellé pedig bedobáljuk a zöldségeket.

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

5 dolog, ami egyetlen kezdő háziasszony konyhájából sem hiányozhat

Mindenkivel megesik legalább egyszer, hogy kollégiumba, albérletbe vagy új lakásba költözik, és többnyire egyiknek sem jellegzetessége a jól felszerelt konyha. Enni márpedig kell, ha lehet, akkor egészségesen, amit egy kis kreativitással és kevés alapfelszereléssel is sikeresen megoldhatunk.

A cikk ITT folytatódik.

A krumplit nem érdemes elhagyni, de mehet mellé szinte bármilyen más zöldség. Nagyon finom a vele sült padlizsán, cukkini, sárgarépa, karalábé, zeller, édesburgonya, paprika, paradicsom, édeskömény, és persze egy kis hagyma és fokhagyma. Ezek bármilyen kombinációja működik és nagyon finom, de akár pár gerezd almát, körtét is tehetünk a hús és a krumpli mellé.

Természetesen a zöldségeket sem árt sózni és fűszerezni, majd először alufóliával lefedve a sütőben párolni, majd ha kellően megpuhult a hús, akkor az alufóliát levéve kicsit megpirítani, esetleg egy kis sajttal is megszórni. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek