Utálni fogtok, de elmondom mi a baj Alicia Keys sminkeletlen arcával

5 egyszerű szabály, hogy smink nélkül is csodaszépnek érezhessétek magatokat

A természetesség sosem megy ki a divatból. Manapság (főleg az instás beauty bloggereket elnézve) sok lány tölt órákat azal, hogy „feltegyék az arcukat”, ami végül úgy néz ki, mintha nem is az övék lenne. Smink nélkül is lehettek csodaszépek, főleg, ha ezekre az apróságokra odafigyeltek.

1. A szemöldök öltöztet

A smink nélküli arcon elkerülhetetlenül a szemek és a szemöldök kerül az arc középpontjába. Fontos a formája, a színe, az, hogy mennyire dús, stb. A lényeg, hogy a stílusotokhoz illő legyen. Ha nem voltatok olyan szerencsések, hogy dús szemöldökkel szülessetek, kenjétek be a szálakat naponta ricinusolajjal, és fogyasszatok sok A-vitamint.

Objektum doboz

2. Hangsúlyozzátok a szemeteket!

Smink nélkül (pontosabban minimális ráfordítással) is kihangsúlyozhatjátok a szemeiteket. Göndörítsétek be a szempilláitokat, vagy menjetek el egy szalonba, és kérjetek tartós szempillafestést. Emellett az is sokat segít, ha nem karikás szemekkel jártok-keltek a világban. Igyatok sok vizet, aludjatok eleget, és figyeljetek arra, hogy elegendő mennyiségű vas és B-vitamin jusson a szervezetetekbe.

Objektum doboz

3. Legyen szebb a mosolyotok!

Egy ellenállhatatlan mosoly mindenkit megszépít. Ehhez pedig szép egyenes, és nem utolsósorban fehér fogsorra van szükség. Figyeljetek a fogaitok egészségére, ha kávéztok, kóláztok vagy cigiztek (persze nem ajánljuk, de ha mégis), utána mindenképpen mossatok fogat vagy kapjatok be egy rágót. Fogfehérítést nemcsak az orvosok vállalnak, de házi módszerek is akadnak szép számmal, mint például a szódabikarbóna.

Objektum doboz

4. Ne feledkezzetek meg az ajkaitokról!

Egy cserepes, töredezett ajak hamar el tudja rontani a látványt, smink ide vagy oda. Sokan odafigyelnek a bőrük hidratálására, de az ajkaikat valahogy kifelejtik, pedig ez is legalább olyan táplálást igényel, sőt. Az ajak alapvetően egy elég érzékeny, mégis nagyon igénybe vett testrészünk, ezzel eszünk, ezzel beszélünk, szóval nem árt gondoskodni róla. Hetente egyszer menjetek végig rajta egy puha sörtéjű fogkefével, aztán ápoljátok olívaolajjal.

Objektum doboz

5. A szép frizura már fél siker

A pasik sokkal inkább a frizurátok nézik, mint azt, hogy épp milyen színű szemsmink van rajtatok, és ez hatványozottan igaz, ha épp nem is viseltek semmilyen festéket. Egy egészséges, fényes frizura szinte vonzza a tekinteteket. Rendszeresen járjatok fodrászhoz, még akkor is, ha csak a töredezett hajvégektől szeretnétek megszabadulni. Ne vigyétek túlzásba a hajformázást, és óvatosan a hajsütővel is. Ha pedig valami csodaszert keresnétek, mi a kókuszolajat ajánljuk. Én kipróbáltam, és nekem nagyon-nagyon bevált.

Objektum doboz